Agjencia Zhurnal.mk.

Ekipi i përbashkët Kinë-OBSh: Ende nuk identifikuar kafsha bartëse e koronavirusit

Zbulimi i sekuencës virale të koronavirusit të tipit të ri tregoi se virusi ka origjinë nga transmetimi zoonotik, por bartësi ende nuk është identifikuar, tha të martën Liang Wannian, udhëheqësi i palës kineze i ekipit të përbashkët Kinë-OBSh në Wuhan.

 

Liang i tha këto pas përfundimit të pjesës së Kinës të studimit mbi gjurmueshmërinë e koronavirusit nga Ekipi i Përbashkët Kinë-OBSh, që përbëhet nga 17 ekspertë kinezë dhe 17 ekspertë nga 10 vende të tjera.

Identifikimi i sekuencës virale tregoi se lakuriqi i natës dhe pangolina nuk janë aq të ngjashëm që të shërbejnë si paraardhës të drejtpërdrejt të koronavirusit, sipas Liang-ut.

Larmishmëria e të dhënave të sekuencës së koronavirusit u duk në fillim të shpërthimit të epidemisë në Wuhan, tha Liang, gjë që tregon se ekzistojnë zinxhirët e transmetimit, për të cilët nuk u morën mostra, përveç tregut të prodhimeve të detit “Huanan” të Wuhanit.

Ai shtoi se nuk ka shenja të transmetimit të koronavirusit të llojit të ri në Wuhan para dhjetorit 2019.

Liang i tha këto pas përfundimit të pjesës së Kinës të studimit mbi gjurmueshmërinë e koronavirusit nga Ekipi i Përbashkët Kinë-OBSh, që përbëhet nga 17 ekspertë kinezë dhe 17 ekspertë nga 10 vende të tjera.

Identifikimi i sekuencës virale tregoi se lakuriqi i natës dhe pangolina nuk janë aq të ngjashëm që të shërbejnë si paraardhës të drejtpërdrejt të koronavirusit, sipas Liang-ut.

Larmishmëria e të dhënave të sekuencës së koronavirusit u duk në fillim të shpërthimit të epidemisë në Wuhan, tha Liang, gjë që tregon se ekzistojnë zinxhirët e transmetimit, për të cilët nuk u morën mostra, përveç tregut të prodhimeve të detit “Huanan” të Wuhanit.

Ai shtoi se nuk ka shenja të transmetimit të koronavirusit të llojit të ri në Wuhan para dhjetorit 2019.

Related posts

Droni i prodhuar nga Kina përfundon testin e vëzhgimit meteorologjik detar

Z H

Vëllezërit afganë mbytin motrën në Berlin, e fusin në valixhe dhe e varrosin në oborrin e shtëpisë së njërit prej vëllezërve – nuk u pëlqente stili i jetës së saj

Redaksia

Putin në vetizolim pas infektimit të rrethit të ngushtë me koronavirus

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More