Agjencia Zhurnal.mk.

Dua Lipa rrit fitimet në filialit irlandez të Warner Music me fitimet nga muzika e saj

Albumi i saj u publikua në fillim të pandemisë dhe ndihmoi të ardhurat e firmës Warner Music Ireland të rriteshin në 14 milionë euro.

 

Shitjet e albumit “Future Nostalgia” të Dua Lipës vitin e kaluar kontribuuan në fitimet para taksave në krahun irlandez të gjigantit të muzikës Warner Music, pothuajse duke dyfishuar në 1.8 milionë euro, shkruan The Irish Times.

Albumi global u publikua në fillim të pandemisë COVID-19 në mars të vitit të kaluar dhe ai kontribuoi në të ardhurat në Warner Music Ireland Ltd duke u rritur me 14.75 për qind nga 12.37 milionë në 14.2 milionë euro në 12 muajt deri në fundin e shtatorit të kaluar.

Foto: Dua Lipa/Instagram

Rritja e të ardhurave rezultoi në fitime para tatimit në rritje me 82 për qind nga 990,956 euro në 1,8 milion euro vitin e kaluar.

Lista e artistëve ndërkombëtarë të kompanisë muzikore përfshin gjithashtu emra të njohur si Coldplay dhe Ed Sheeran dhe sipas raportit vjetor rritja e të ardhurave ishte “kryesisht për shkak të rritjes së transmetimit të muzikës”.

Raporti tha “se kompania do të vazhdojë të rritë xhirot”.

Foto: Dua Lipa/Instagram

Warner Music Ireland “po përqafon spektrin e mundësive të paraqitura nga teknologjia dixhitale për të thelluar lidhjen midis të adhuruesve dhe artistëve”, tha raporti.

Në lidhje me zhvillimet e ardhshme të kompanisë, raporti tha se “krijimi dhe zhvillimi i modeleve të reja të biznesit për të përshpejtuar transformimin e saj të biznesit mbetet një domosdoshmëri kryesore strategjike”.

Kompania regjistroi fitime pas taksave prej 1.54 milion euro pasi kishte paguar taksën e korporatës prej 253,018 euro.

Një ndarje e të ardhurave tregon se shitjet e drejtpërdrejta u rritën me 17 për qind në 13.2 milionë euro ndërsa të ardhurat nga honoraret dhe tarifat e licencës ranë gjashtë për qind nga 1.02 milion euro në 960,031 euro.

Numrat e punësuar nga kompania u rritën nga 11 në 12 ndërsa kostot e personelit u rritën nga 949,937 euro në 990,103 euro.

Pagesa për drejtorët, përfshirë kontributet e pensioneve u rrit nga 368,836 euro në 376,063 euro.

Në fund të shtatorit të kaluar, kompania kishte grumbulluar fitime prej 4.63 milionë euro. 

Related posts

Paris Hilton po bashkëpunon me Netflix

D V

Kejvina i dhuron një buqetë me lule shoqes së saj Arta Elezajt

D V

Përmes një postimi, Ana Kabashi lë të kuptohet se po punon në këngën e re

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More