Agjencia Zhurnal.mk.

Drejtoresha e Onkologjisë: Me përgjegjësi them se që kur jam drejtoreshë nuk ka pasur asnjë manipulim me barna

Shkup, 4 shtator – Drejtoresha mjekësore e Klinikës Universitare për Radioterapi dhe Onkologji, Violeta Klisarova, apelon që sa më parë të vihen në dukje fajtorët për keqpërdorimet në Klinikë dhe siguron se pasi është drejtoreshë nuk bëhen manipulime me barnat.

Lidhur me procedurën që po vijon në institucionin tonë dhe me të cilën jeni të gjithë të njohur, mund t’ju siguroj se si ekip organizativ jemi plotësisht në dispozicion të autoriteteve kompetente dhe hetimore me qëllim të zbulimit të shpejtë të autorëve. Kërkojmë nga organet kompetente që të marrin një vendim sa më shpejt, nëse ka fajtorë, të emërtohen. Për klinikën tonë, kjo është e paçmueshme dhe me rëndësi të madhe. Pse? “Të hedhim poshtë të ashtuquajturën fajësi kolektive që tani qëndron mbi të gjithë institucionin tonë, pra të gjithë ekipin mjekësor, që shkatërron besimin pacient-mjek dhe ndikon drejtpërdrejt në shëndetin e pacientëve tanë.

Në emrin tim dhe në emër të kolegjiumit të ekspertëve të Klinikës së Radioterapisë dhe Onkologjisë, dënojmë ashpër çdo punë të pakujdesshme dhe joprofesionale, me një lutje dhe apel për të gjithë autoritetet, duke përfshirë edhe ju mediat, që të mos e përgjithësoni problemin gjithë ekipi mjekësor.

Dua t’u drejtohem pacientëve konkretisht, do t’u drejtohem si mjek specialist.

Pretendoj me përgjegjësi pacientët, meqenëse jam, pra flas për periudhën nga nëntori 2022, me përgjegjësi pretendoj, i siguroj të gjithë, se çdo pacient merr terapinë e përshkruar, sipas indikacionit, dozës, llojit. të mjekësisë, sipas përshkrimit të tij, mjeku do ta vendosë atë, pa asnjë manipulim të barnave.

Unë me përgjegjësi pretendoj dhe ju siguroj që në të njëjtën periudhë nga nëntori i vitit 2022, kur jam në këtë pozicion, se kolegjiumi profesional, në klinikë në pjesën më të madhe funksionon shumë profesionalisht, ne bëjmë gjithçka për pacientët tanë. Takimet e mëngjesit janë ringjallur, ka qenë që në javën e parë, për të mos thënë ditën e parë të pozicionit tim. U formua një këshill onkologjik, në të cilin merr pjesë pjesa më e madhe e kolegjiumit profesional, nga kolegët si drejtuesit përgjegjës më me përvojë të departamenteve përkatëse. Nga secili prej këtyre seancave, ka procesverbale të regjistruara siç duhet, të cilat mund t’ju vihen në dispozicion si dokument, nëse është e nevojshme. Ky këshill onkologjik na referohet fjalë për fjalë para të gjithëve, çdo pacienti që duhet të fillojë terapinë me ndonjë bar nga i ashtuquajturi buxhet i kushtëzuar, këtu përfshihen barnat që nuk janë në listën pozitive.

Protokollet klinike janë përditësuar, ekipi i ekspertëve punon sipas versioneve dhe udhëzimeve të përditësuara, të rinovuara, të punës, për diagnostikimin, trajtimin dhe sigurisht monitorimin e pacientëve tanë, me një sëmundje malinje të verifikuar.

Janë futur disa masa sigurie për të monitoruar barin nga hyrja në Klinka deri te aplikimi tek pacienti. Një nga masat e sigurisë është numri i kufizuar i infermierëve, saktësisht sipas orarit çdo ditë dihet se cila infermiere bie në kontakt me ilaçin e patretur, ajo hyrja është rreptësisht e kufizuar dhe nuk është e hapur për të gjithë infermierët nga spitali.

Gjithçka që them e pretendoj me përgjegjësi dhe kërkoj nga pacientët që të na japin mundësinë për të rikthyer besimin, thuhet në deklaratën e Klisarovës.

Related posts

Mbretëria e Norvegjisë dhuron 76 automjete për Armatën e Maqedonisë së Veriut

D V

Ministrja Kostadinovska-Stojçevska për vizitë në Teatrin Turk

D V

Rezultatet fillestare të KSHZ-së: Gordana Siljanovska Davkova 362,682 (40,08%), Stevo Pendarovski 180,306 (19,93%)

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky