Agjencia Zhurnal.mk.

DPHM: Lëvizje të kujdesshme afër lumenjve më të vegjël dhe vendeve të thata

Shkup, 18 korrik – Vazhdon moti i paqëndrueshëm me reshje të rrëmbyeshme lokale afatshkurta të shiut, në disa vende në formë të motit të ligë të shoqëruara me erëra të forta dhe breshër, informojnë nga Sektori për hidrologji pranë Drejtorisë për punë hidrometeorologjike.

 

Paralajmërojnë se në vendet ku reshjet lokale do të jenë më intensive, është e mundur për një rritje të shpejtë të nivelit të ujit të lumenjve dhe luginave më të vogla në të gjithë vendin dhe shfaqjen e rrëshqitjeve dhe rrëshqitjeve të dheut.

Rrjedhja dhe tejmbushja e ujit përmes një pjese të zonave urbane urbane është e mundur në vendet ku proceset do të jenë më intensive me reshje intensive afatshkurtra.

“Për lumenjtë më të mëdhenj tani për tani, nuk ka rrezik nga derdhja e tyre. Një mot i tillë i paqëndrueshëm me shi të rrëmbyeshëm pritet të zgjasë deri të martën, kur situata pritet të stabilizohet”, kumtuan nga DPHM.

Paralajmërojnë në lëvizje të kujdesshme afër lumenjve më të vegjël dhe tokave të thata në ditët në vijim, veçanërisht gjatë orëve të pasdites.

Related posts

Prezantim i Analizës funksionale të gjykatave themelore

Z H

Isen Shabani edhe zyrtarisht kandidat për Komunën e Vrapçishtit

D V

Bejta premton zgjidhje për deponinë “Rusino”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More