Agjencia Zhurnal.mk.

Ditët e filmit gjerman

Prej nesër e deri më 4 shtator në kinemanë verore “Verë e qetë” në Kinotekën në Shkup do të mbahen Ditët e limit gjerman.

 

Hapja është rezervuar për “Berlin Aleksanderplac”, dramë e shpërblyer vrojtuese për atë se çka po ndodhë në kohën dhe shoqërinë tonë. Më 2 shtator do të shfaqet “Kozhurec”, film I ndjeshëm për rritjen dhe deklaratë për dashuri ndaj Berlinit, ndërsa më 3 shtator publiku do të mund ta shohë “Roka e ndryshon botën”, Pipi çorapgjata bashkëkohore-rrëfim për një vajzë të guximshme.

Sipas programit, më 4 shtator është pakoja e filmave të shkurtë jokonvencional, autentik “Short Export 2021” dhe një produksion.

Organizues të Ditëve të filmit gjerman janë Ambasada amerikane dhe partnerët e saj, Instituti Gete dhe Kinoteka.

Hyrja është pa pagesë, ndërs apër shkak të situatës aktuale me KOVID dhe masat mbrojtëse në fuqi, secili mysafir më I moshuar se 18 vjeç, gjatë hyrjes do të duhet të tregojë dëshmi për vaksinim të kryer me së paku një doze apo dëshmi për sëmundje të kaluar jo më të vjetër se 45 ditë.

Ditët e filmit gjerman do t’I hapë ambasadorja Anke Hollshtajn, më 1 shtator në orën 20:00.

Related posts

Biblioteka e Natyrës, ideja e bukur e të rinjve korçarë për të përqafuar botën e letërsisë

D V

‘Katrori i Pushtetit’, filmi artistik kushtuar gazetarëve shqiptarë dhe lirisë së medias

D V

T’isha një lule

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More