Agjencia Zhurnal.mk.

Dita e Demokracisë, Zaev: Fituam lirinë dhe demokracinë por vazhdojmë të zhvillojmë atë

Shkup, 15 Shtator – Përmes një videoparaqitje, ish kryeministri Zaev ka uruar qytetarët me rastin e Ditës së Demokracisë.

 

Sot vendosin ata që votojnë. Dhe jo ata që ikin. Demokracia është votë. Zëri i çdo individi. Një zë i dëgjuar, i kuptuar, i respektuar, i respektuar. Zëri i të gjitha grupeve në shoqërinë tonë. Vullnetarët, skautët, fermerët, mjekët, minatorët… Secili prej tyre është i rëndësishëm në një demokraci, ka thënë mes tjerave Zaev.

Të dashur qytetarë, demokratë, të lirë, njerëz të thjeshtë, punëtorë, biznesmenë, politikanë, kjo është një kohë e përballjes me Pandeminë dhe luftën.

Kohë që autokratët duan të përdorin për të dominuar edhe më fort popullin, duke i mbajtur ata në frikë dhe pasiguri. Por populli ynë është i mençur dhe trim. Me zë demokratik ndaluam ata që duan të vrasin demokracinë me dhunë e gjak.

Ne ndaluam sundimin NGA populli.

Sot kemi Qeveri NGA populli.

Sot vendosin ata që votojnë. Dhe jo ata që ikin. Demokracia është votë. Zëri i çdo individi. Një zë i dëgjuar, i kuptuar, i respektuar, i respektuar. Zëri i të gjitha grupeve në shoqërinë tonë. Vullnetarët, skautët, fermerët, mjekët, minatorët… Secili prej tyre është i rëndësishëm në një demokraci.

Dhe kur respekton zërin e qytetarëve, demokracia mbetet e shënuar si fituese në histori.

Jam krenar për qytetarët tanë që jo vetëm fituan lirinë dhe demokracinë, por edhe i ushqejnë dhe i zhvillojnë ato.

Pikërisht për këtë – kur isha ky që isha dhe kur jem ky që jam, demokracia ishte, është dhe do të jetë ideali im më i madh.

Gëzuar dhe përjetësisht Ditën e Demokracisë.

Нека ни е честит и вечен Денот на демократијата

Нека ни е честит и вечен Денот на демократијата, 15 септември.Денес имаме владеење на народот. Денес одлучуваат тие кои гласаат. А, не оние кои бегаат. Демократијата е глас. Гласот на секој еден поединец. Глас слушнат, разбран, уважен, испочитуван. Гласот на сите групи во нашето општество.https://zaev.org/international-day-of-democracy/https://zaev.org/megunaroden-den-na-demokratijata-2022/?lang=mk

Posted by Zoran Zaev on Thursday, September 15, 2022

Related posts

Nikollovski: Siguruam projekt 1,3 milion euro nga fondet IPA

Z.H

Lokalizohet zjarri në rajonin e Dojranit dhe Bogdancit

Xh M

Në qytetin e Strugës do të shtohen hapësira të reja për plazh

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More