Agjencia Zhurnal.mk.

Dita botërore e personave me paralizë cerebrale

Shkup, 6 tetor – Lidhja nacionale e personave me invaliditet trupor të Maqedonisë – Mobiliteti Maqedoni sot në “Dare Xhambaz” në Shkup do ta shënojë Ditën botërore të personave me paralizë cerebrale.

 

“Më 6 Tetor e gjithë bota e shënon Ditën botërore të personave me paralizë cerebrale. Kjo është ditë kur ndërmerren aktivitete me qëllim ngritjen e vetëdijes publike për problemet me të cilat përballen personat me paralizë cerebrale dhe nevojën nga përmirësimi i të drejtave të tyre për jetë të pavarur dhe plotësisht të integruar në shoqëri”, theksuan nga “Mobiliteti”.

Përfaqësues nga “Mobiliteti Maqedonia”, Kabineti i kryetarit të Qeverisë, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Ministria e Arsimit, Avokati i Popullit dhe Fondi për Sigurim Shëndetësor do të kenë fjalim para personave me paralizë cerebrale dhe prindërit e tyre, numri i të cilëve për shkak të respektimit të masave për mbrojtje nga virusi korona do të jetë i kufizuar. 

Related posts

Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës

Xh M

Eurokomisari Varheji në Sofje, pastaj në Shkup

I.A

333 raste të reja dhe 11 viktima nga Covid, viktima më e vogël është 1 vjeç

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More