Agjencia Zhurnal.mk.

Dita Botërore e Meteorologjisë

Shkup, 23 mars – Drejtoria për Punë Hidrometeorologjike (DPHM) do ta shënojë Ditën Botërore të Meteorologjisë, 23 Marsi, me pjesëmarrje në uebinarin virtual të organizuar nga Organizata Botërore e Meteorologjisë (OBM) dhe me ngjarje në Stacionin Kryesor Meteorologjik në Ohër.

Tema e Ditës Botërore e Meteorologjisë është “Paralajmërim me kohë dhe aksion me kohë”.

Organizata Botërore e Meteorologjisë, si trashëgimtare e Organizatës Ndërkombëtare të Meteorologjisë, e formuar në vitin 1873, e ka misionin e saj themelor që t’i mbështesë vendet e botës në sigurimin e shërbimeve meteorologjike dhe hidrologjike me qëllim të mbrojtjes së jetëve njerëzore dhe pronave nga fatkeqësitë natyrore në lidhje me motin, klimën dhe ujërat, për ruajtjen e mjedisit jetësor dhe për kontribut drejtë zhvillimit të qëndrueshëm.

Që nga viti 1961, Dita Botërore e Meteorologjisë e shënon datën 23 mars 1950 kur hyn në fuqi Konventa për themelimin e Organizatës Botërore të Meteorologjisë me temë me interes të rëndësishëm.

“Qëllimi është të shënohen arritjet e mëdha të shërbimeve kombëtare meteorologjike dhe hidrologjike në përmirësimin e sistemeve të paralajmërimit të hershëm në vitet e fundit. Në të njëjtën kohë, theksohet puna jetike e komunitetit që punon për reduktimin e rrezikut nga fatkeqësitë për të siguruar që këto paralajmërime të hershme të çojnë në veprime të hershme”, bëjnë të ditur nga DPHM.

Related posts

Mjegull me dukshmëri deri 50 metra në Kodër të Diellit

Xh M

Fillon shitja e biletave për ndeshjen Kosovë – Greqi

Redaksia

Kriza energjetike sfidë për ndërmarrjet publike të Kumanovës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More