Agjencia Zhurnal.mk.

Diagnostikimi më modern dhe ekip professional!

Radiologjia diagnostike përfshin teknologjinë digjitale që jep pamje të saktë dhe të qartë të ndryshimeve, duke minimizuar rrezikun në të gjithë pacientin.

 

Ekzistojnë tre lloje të radiologjisë, domethënë, radiologjia diagnostikuese që përdor rrezet X, skanimet CT, MRI, ultratinguj dhe mjekësia bërthamore, e cila lejon që imazhet të analizohen për të diagnostikuar një sëmundje ose problem shëndetësor. Radiologjia onkologjike, përdorimi i rrezatimit për të trajtuar sëmundje të tilla si kanceri dhe radiologjia ndërhyrëse, e cila përdor mjete imazherie për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundje dhe çrregullime duke përdorur rreze X, ultratinguj dhe rezonancë magnetike, duke u mundësuar mjekëve që të kryejnë procedurat me trajtime minimale invazive.

Ekzistojnë procedurat e mëposhtme diagnostikuese:

Metodat e kryera nga rrezatimi jonizues

Procedura me rreze X digjitale
Mamografia digjitale
Osteodenzitometri
Tomografia e llogaritur me shumë shtresa

Metodat e kryera nga rrezatimi jonizues dhe burimet e hapura të rrezatimit radioaktiv, radioizotopi

Tomografia e llogaritur e emetimit të pozositronit
Metodat që nuk përdorin rrezatimin jonizues

Rezonanca magnetike
Diagnostifikimi me ultratinguj

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni në: contact@onehospital.mk ose +389 (0) 44 344 414

Kategoritë
• Osteodenzitometri
• Mamografia dixhitale
• Procedura me rreze X digjitale
• Ultratingulli i gjirit
• Ultratingull i tiroidesë
• Biopsia e gjilpërës së hollë
• Core Biopsia
• Tomografia kompjuterike
• Tomografia kompjuterike e emisioneve të pozositronit (PET CT)
• Rezonanca magnetike

Related posts

Po shtoni peshë pa arsye, jeni vazhdimisht të lodhur dhe nervozë: Kjo është një shenjë se trupit tuaj i mungon ky mineral!

D V

5 gjëra që nuk duhet të bëni kurrë pasi keni ngrënë

D V

Këto produkte ndihmojnë kundër djegieve nga dielli

Lea Muslija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More