Agjencia Zhurnal.mk.

Dhoma e Shëndetësisë Private: Mbi 2500 Shtëpi Shëndetësore janë në prag të ekzistencës

Shkup, 10 shkurt – Më shumë se 2.500 prej shtëpive shëndetësore janë në krizë serioze ekzistenciale, në prag të mbijetesës.

Mjekët amë për 63 denarë në muaj duhet të japin numër të pakufizuar të shërbimeve, 24 orë, shtatë ditë në javë. Nuk ka respektim të mardhënieve të punës, reagon sot dhoma private e shëndetësisë.

Dhoma e shëndetësisë ,është në pritje që te ulet ne tavolinë me kompetentët që të kalohet , ashtu siq thotë, problemi me minimizimin e pandërprerë dhe vlerësimin e punës të punëtorëve të shëndetësisë- mjekëve amë, gjinekologeve, stomatologeve dhe farmacistëve.

“Patjetër te gjendet kompromis , ne te kundërtën, shteti le të del të thotë se nuk ka nevojë për mjekë. Por, pacientët kanë , njerëzit. Lëmija jonë është prej interesit publik. Urgjentisht duhet te ulet me Fondin dhe të ketë dijalog , e jo monolog. Nuk bisedojmë për shkatërrimin e sistemit shëndetsor, në një as menyrë, por për gjetjen e zgjidhjeve te caktuara. Ka deklarim për mbylljen e ambulantave shëndetësore , ne veçanti në ambijentet më të vogla. Fakturat e energjisë elektrike që i kanë fituar janë të larta në menyrë enorme, 20.000-30.000 denarë. Plus asaj , 160 përqind janë shtrenjtuar edhe lëndët djegëse prej vitit 2001, a kapitacioni ështe 63 denarë”, është thënë në pres-konferencë.

Sipas dhomës , koha është të afirmohemi dhe të kthhet besimi ne profesionin mjek , stomatolog dhe farmacevt.

Related posts

“Maqedonia e Veriut ka qymyr për gjysmë shekulli”

Redaksia

Dalja në zgjedhje në Komunën e Tearcës

D V

U mbajt seanca konstituive e Këshillit të Qytetit të Shkupit, kryetar i këshillit u zgjodh Trajko Sllaveski

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More