Agjencia Zhurnal.mk.

Dermatiti atopik vjen shpesh në koleracion me alergjitë

Dermatiti atopik vjen shpesh në koleracion me alergjitë

 

Atopia është një predispozitë e trashëguar për prodhim më të madh të antitrupave dhe një reagim i fuqishëm ndaj stimujve të jashtëm të zakonshëm. Njerëzit me konstitucion atopik kanë një rrezik më të lartë për të zhvilluar një sëmundje alergjike gjatë jetës së tyre.

Atopikët kanë më shumë gjasa të zhvillojnë mbindjeshmëri të tipit I dhe IV, kështu që pavarësisht nga manifestimi i atopisë, ata mund të zhvillojnë më lehtë lloje të tjera alergjish.

REAKSIONET ALERGJIKE MË TË SHPESHTA NË ATOPICIANËT:

• Reaksione alergjike ndaj ushqimit
• Anafilaksi
• Dermatiti alergjik kontaktues
• Llojet e tjera të alergjive

Dermatiti atopik është një sëmundje e lëkurës që shfaqet tek individët e predispozuar. Atopikët janë më të prirur për të zhvilluar alergji. Kontakti me alergjenët mund të çojë në manifestime të tjera klinike të atopisë, si teshtitja e polenit.

Fëmijët me dermatit atopik kanë gjithashtu një çrregullim të imunitetit qelizor, për shkak të të cilit ata kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundje të ndryshme infektive (të shkaktuara nga viruset, bakteret dhe kërpudhat) që kanë një pasqyrë klinike më të rëndë dhe zgjasin më shumë, krahasuar me fëmijët pa konstitucion atopik. .
Llojet e tjera të alergjive mund të zhvillohen më lehtë në atopika.

MANIFESTIMI I ATOPIS:

• Dermatiti atopik
• Riniti alergjik
• Astma bronkiale
• Keratokonjuktiviti

Rëndësi të veçantë ka edhe kujdesi i lëkurës së prirur ndaj dermatitit atopik, e cila në varësi të kontaktit me alergjenë të caktuar ka nevojë për kujdes dhe mbrojtje të vazhdueshme, për të reduktuar thatësinë, kruajtjen dhe acarimin.

Atoderm – Апрека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Rekomandimi i Farmacisë DNA ANNI PHARM për kujdesin atopik të lëkurës është linja ATODERM nga kozmetika mjekësore BIODERMA.

Related posts

Përdorimi i shtojcave dietike dhe terapia kronike

N E

Stimulimi elektromagnetik EMS-TESLA

Z H

Ndikimi në trurit tuaj kur flini më pak se gjashtë orë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More