Agjencia Zhurnal.mk.

Deri në fund të shekullit njerëzit mund të arrijnë jetëgjatësinë prej 130 vjeç, sipas një studimi

Njerëzit mund të arrijnë jetëgjatësinë deri në 130 vjeç deri në fund të shekullit, kanë pohuar shkencëtarët.

 

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, analiza e të dhënave nga njerëzit që merren me statistika në “HEC Montreal” në Kanada ka sugjeruar se kufiri ekstrem i jetëgjatësisë së njerëzve mund të jetë deri në 180 vjeç.

Leo Belzile ka sugjeruar se rekordi për personin më të vjetër që ka jetuar ndonjëherë mund të thyhet deri në vitin 2100.

Rekordi aktual i përket Jeanne Calment, një gruaje franceze e cila vdiq në moshën 122-vjeçare në vitin 1997.

Belzile ka paralajmëruar se disa grupe të dhënash nuk sugjerojnë se ka ndonjë kufi të sipërm për jetëgjatësinë e njeriut dhe se ‘jetëgjatësia e njeriut qëndron shumë përtej çdo jetëgjatësie individuale të vëzhguar deri më tani ose që mund të vërehet në mungesë të përparimeve të mëdha mjekësore’.

Ai paralajmëroi në një letër të botuar në Rishikimin Vjetor të Statistikave dhe Aplikacionet e saj se më shumë njerëz që shtyjnë kufijtë aktualë të jetëgjatësisë do të kenë pasoja masive për shoqërinë.

Efektet do të përfshijnë faturat mjekësore të larta, pasi njerëzit vuajnë nga sëmundjet e shkaktuara nga pleqëria ekstreme.

Related posts

Kamarieri britanik bëhet hit, shefi i telefonon në 3 të mëngjesit dhe i kërkon të shkoj në punë në ditën e pushimit – përgjigja e tij bëhet virale

D V

Ja cilët janë popujt me qeflinj në botë

D V

Një djalë kërkoi “paratë e kafesë që ia pagoi në takimin e parë”, pasi ajo nuk dëshiron ta takojë më – vajza publikon bisedën ndërmjet tyre

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More