Agjencia Zhurnal.mk.

Debat “Demokracia digjitale – rruga drejt pjesëmarrjes më të madhe të qytetarëve”

Shkup, 15 shtator – Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, e cila çdo vit shënohet më 15 shtator, sot do të mbahet debat me temën “Demokracia digjitale – rrugë drejt pjesëmarrjes më të madhe të qytetarëve”.

 

Debati organizohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), në bashkëpunim me Zyrën e Zëvendëskryeministrit përgjegjës për politikat e qeverisjes së mirë.

Qëllimi kryesor i eventit është të evidentojë rëndësinë e demokracisë digjitale në përfshirjen reale dhe efektive të publikut në proceset vendimmarrëse në vend, përvojat nga praktika e deritanishme të demokracisë digjitale, si dhe sfidat që qëndrojnë përpara në këtë fushë në periudhën e ardhshme.

Në debat është paralajmëruar pjesëmarrja e zëvendëskryeministres për politika të qeverisjes së mirë, Slavica Gërkovska, përfaqësuesit të përhershëm të UNDP-së, Armen Grigorjan, si dhe përfaqësues nga disa institucione kompetente, biznesi dhe sektori civil.

Related posts

Sulemani: Vendimi për heqjen e shtigjeve për biçikleta në Tetovë ishte i shpejtë, mund të rregulloheshin

Xh M

Osmani – Shmit: Maqedonia e Veriut e gatshme të kontribuojë për deeskalimin e situatës rreth Ukrainës

Z.H

Maqedonia e Veriut pret ndryshime nga zgjedhjet në Bullgari

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More