Agjencia Zhurnal.mk.

Cila kompani në Strumicë “nën najllon” fitoi 1.5 milion euro për gjashtë muaj?

Shkup, 25 gusht – Serat “Hamzali” në tregun e brendshëm vendosin produktet serë në vlerë prej 3.77 milion euro, dhe rritën eksportet me 6 herë në shumën prej 129.000 euro. Kompania e Vase Mitev, e cila është gjithashtu pronare e Zomimak, një kompani e madhe në Strumicë për shitjen me shumicë të frutave dhe perimeve, shkruan një fitim të fortë dhe tregon se për ata që dinë të hanë, ushqimi ka një çmim, përcjell FLAKA.

 

Ushqimi ka një çmim! Prodhuesi i produkteve të perimeve të hershme të kompanisë strumicase “Sera Hamzali” në tregun maqedonas vendosi domate, tranguj, speca dhe produkte të tjera në vlerë prej 3.77 milion euro, sipas të dhënave zyrtare të kësaj kompanie të Strumicës për gjashtë muajt e parë të këtij viti.

Pasqyra e të ardhurave të kësaj kompanie, në të cilën pronari dominues është biznesmeni Vase Mitev, tregon se shitjet e kompanisë në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar u rritën me 4 përqind dhe arritën në 3.9 milion euro. Pjesa e shitjeve të brendshme është më se dominuese, dhe eksportet marrin pjesë me 129,000 euro dhe krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar u rritën me 6 herë.

Vlera e inventarëve në fund të qershorit të këtij viti në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar u rrit me 4 herë dhe arriti në 1.32 milionë euro. Shpenzimet e përgjithshme operative të kompanisë për gjysmën e parë të vitit arritën në 3.2 milion euro dhe deri tani zëri më i madh i shpenzimeve janë shpenzimet e tjera, të cilat përbëjnë 1.27 milion euro të të gjitha shpenzimeve. Kompania nuk ka të ardhura financiare apo shpenzime financiare, dhe fitimi neto për gjysmë viti është 1.5 milionë euro, rezultat që krahasuar me vitin e kaluar është më i mirë me 4 për qind.

Detyrimet totale të kompanisë deri më 30 qershor tejkalojnë 11 milion euro, nga të cilat 3 milion euro janë detyrime për kredi afatshkurtra. Detyrimet kreditore afatgjata të kompanisë arrijnë në 3.29 milion euro.

Veprimi i kësaj kompanie është pothuajse jolikuid. Transaksioni i fundit është realizuar më 14 shkurt 2019, dhe çmimi i vetëm i arritur është 100 denarë për aksion. Çmimi i kontabilitetit të aksionit është 782 denarë. Vase Mitev zotëron 88% të aksioneve të kompanisë. 

Related posts

A ka pasur kamera vëzhgimi në spitalin kovid në Tetovë, flet koordinatori i Qendrës

N E

Zaev: E kemi detyrim të jemi të bashkuar në kultivimin e shoqërisë tonë të drejtë

Z H

Simovski: Numri i personave që refuzuan të regjistrohen është minimal

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More