Agjencia Zhurnal.mk.

Çfarë parashikon amendamenti i ri i SHBA për ndarjen e informacionit rreth UFO-ve?

Senati amerikan miratoi së fundmi një amendament për t’u përfshirë në Aktin e Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare të vitit 2024.

I njohur si Akti i Dukurive Anomali të Paidentifikuara, ligji i mandaton agjencitë qeveritare amerikane që të kenë të dhëna, mostra të anijeve kozmike ose materiale “biologjike” që lidhen me fenomene të pashpjegueshme, t’i kthejnë ato brenda 300 ditëve. Është një vendim shumë domethënës i Senatit Amerikan që do të ndikonte në kornizën kohore për zbulimin e ekzistencës së mundshme të jashtëtokësorëve për publikun e gjerë në të ardhmen.

Në atë rast, presidenti i SHBA-së ka për detyrë të emërojë një Bord Shqyrtues prej nëntë anëtarësh që është përgjegjës për një hetim të detajuar dhe zbulim publik. Çdo agjenci qeveritare me të dhëna të tilla kërkohet të dorëzojë kopje të të dhënave në formë të shtypur dhe dixhitale në bordin, i cili më pas ka 180 ditë për të hetuar dhe 14 ditë shtesë për të publikuar gjetjet e tij.

Vlen të theksohet se presidenti amerikan ka fuqinë të fshehë disa prova nëse ato përbëjnë një kërcënim për sigurinë kombëtare të SHBA.

Ligji përcakton gjithashtu juridiksionin e qeverisë federale mbi çdo teknologji të paidentifikuar, ndërsa individët ose subjektet private mund të kontrollojnë çdo provë biologjike që lidhet me inteligjencën jo-njerëzore.

Qëllimi i ligjit është të sigurojë besueshmëri në hetimin dhe regjistrimin e materialeve që lidhen me fenomene të paidentifikuara.

Amendamenti u prezantua disa ditë përpara se Kongresi të zhvillonte seanca dëgjimore për UFO-t, duke hedhur dritë mbi përpjekjet e vazhdueshme për të zbardhur misteret që rrethojnë fenomenet e pashpjegueshme.

Related posts

Bursa e Turqisë goditet nga një tërmet 5.1 ballë, u ndje edhe në Stamboll – një tjetër dridhje toke u regjistrua tre minuta më vonë

Xh M

Rekord bore në Moskë, temperaturat shkojnë deri në -50 gradë celsius

Xh M

Shpërthen vullkani në Malin Marapi, vdesin 11 alpinistë

Xh M