Agjencia Zhurnal.mk.

Carovska: Skriningun e nxënësve e koordinon Ministria e Shëndetësisë, opinioni do të informohet me kohë

Shkup, 12 tetor – Nuk ka informacione se kur do të fillojë skriningu i 8200 nxënësve në shkollat ​​fillore dhe të mesme, që nga Ministria e Shëndetësisë u paralajmërua për fillimin e kësaj jave. Përmes regjistrit në E-ditarin rastësisht ata duhet të testohen në KOVID – 19, me pëlqimin e prindërve të tyre, për të marrë të dhëna nëse ka një transmetim të virusit në shkolla.

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska edhe sot deklaroi se është në koordinim të vazhdueshëm me Ministrinë e Shëndetësisë dhe në kohë do të kumtohen detajet për skriningun.

“MASH është në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë, e cila është përgjegjëse për koordinimin e këtij procesi. Në momentin kur institucionet do të kenë informacion të ri, opinioni do të informohet në kohën e duhur, tha Carovska duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas hapjes së konferencës rajonale “Shkollat ​​takohen me kompanitë”.

E pyetur nëse kishte ndonjë informacion në lidhje me fotot e publikuara në rrjetet sociale për një sasi të madhe të librave dhe materialeve mësimore të hedhura, ministrja dërgoi informacione të kërkohet te institucioni apo shkolla që ka dyshime ose njohuri se kjo po ndodh, duke shtuar se rrjetet sociale janë burim i shpeshtë i lajmeve të rreme.

“Ministria e Arsimit dhe Shkencës nuk ka autoritet për të diskutuar ose monitoruar situatën e fshirjes së materialeve në shkolla. Ato janë nën juridiksionin e komunave. Askush nuk raportoi nevojën për heqjen e një sasie të madhe të teksteve shkollore dhe librave. Unë ju këshilloj, nëse keni njohuri për një institucion që e bën këtë, të kontaktoni dhe të pyesni për çfarë bëhet fjalë. Rrjetet sociale janë shpesh një burim i lajmeve të rreme që nuk i përshtaten askujt. Pres që edhe mediat të përfshihen në luftën kundër lajmeve të rreme që ka një vrull të madh, shtoi Carovska. 

Related posts

Më 19 korrik fillon vaksinimi i fëmijëve dhe adoleshentëve

D V

Zaharieva: Nëse hiqet vetoja, maqedonasit asnjëherë nuk do ta mësojnë historinë e vërtetë

Z.H

Donacion prej 600,000 denarëve për familjet e viktimave nga aksidenti në Bullgari

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More