Agjencia Zhurnal.mk.

Bushi: Gjermania partnere strategjike e vendit në rrugën drejt BE

Shkup, 5 Dhjetor – Me donacionin e radhës dhe të vlefshëm me qëllim rritjen cilësore të kapaciteteve të policisë kufitare që sot Ministria e Brendshme pranoi nga Republika Federale e Gjermanisë edhe njëherë u konfirmua se bashkëpunimi dhe partneriteti i shkëlqyer mes dy vendeve tona vazhdon të mbetet në nivelin më të lartë. Kështu është shprehur sot zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Bushi gjatë pranim-dorëzimit të donacionit të radhës për dikasterin e tij nga ambasadorja gjermane në Shkup, Anke Holstein në emër të Republikës Federale të Gjermanisë.

Me donacionin e radhës dhe të vlefshëm me qëllim rritjen cilësore të kapaciteteve të policisë kufitare që sot Ministria e Brendshme pranoi nga Republika Federale e Gjermanisë edhe njëherë u konfirmua se bashkëpunimi dhe partneriteti i shkëlqyer mes dy vendeve tona vazhdon të mbetet në nivelin më të lartë.

Në prani të ambasadores së Gjermanisë në Shkup, znj. Anke Holstein gjatë pranim-dorëzimit të donacionit të lartpërmendur, të gjithë bashkë u dakorduam se partneriteti dhe mbështetja e Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut, me theks të veçantë në forcimin e kapaciteteve teknike dhe materiale në rrugën e integrimeve euroatlantike do të mbetet prioritet.

Me këto mjete të sofistikuara MPB do të forcojë edhe më tepër kapacitetet në kryerjen e mbikëqyrjes kufitare, transportin dhe shpërndarjen e pajisjeve teknike dhe materialeve në Qendrat Rajonale për Çështje Kufitare.

Falënderoj shtetin mik Gjermaninë për bashkëpunimin e mirë dhe mbështetjen sistematike të ngritjes së cilësisë së kapaciteteve të Ministrisë së Brendshme të vendit tonë.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=853223069168747&set=pcb.853223095835411

Related posts

TAV: Kompania ajrore Lufthanza do të fillojë me fluturime nga Frankfurti në Shkup në prill të vitit 2023

Z.H

Kreu i Gazi Babës vazhdon heshtjen, s’ka zgjidhje për nxënësit e Bërnjarcës dhe Idrizovës

Redaksia

Takimi i radhës i “Open Balkan” do të mbahet në shkurt 2022 në Shkup

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More