Agjencia Zhurnal.mk.

Bujqësia shënoi rritje në vitin 2022

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikës, vlera e shtuar bruto në bujqësi në vitin 2022 është 57 298 milionë denarë dhe krahasuar me vitin 2021 shënon rritje nominale prej 22.5%.

Prodhimet bimore në vitin 2022, të cilat në prodhimin e përgjithshëm marrin pjesë me 72.9% shënojnë rritje prej 20.2% krahasuar me vitin paraprak.

Vlera e prodhimeve shtazore, e cila merr pjesë me 18.7% në prodhimin e përgjithshëm, ka rritje për 18.6% krahasuar me vitin 2021.

Konsumi mes fazave në vitin 2022 krahasuar me vitin paraprak shënon rritje prej 10.1%.

Të ardhurat nominale në bujqësi nga faktorët prodhues, për njësi të punës, në vitin 2022 shënon rritje prej 62.6%, ndërsa të ardhurat reale nga faktorët prodhues shënon rritje prej 56.3%.

Related posts

Numri i turistëve shënoi rritje në muajin shkurt

Xh M

Në muajin shkurt janë dhënë 387 leje ndërtimi në Maqedoni, 9.9% më shumë se vitin e kaluar

D V

Bytyqi: Inflacioni është vënë nën kontroll

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy