Agjencia Zhurnal.mk.

Brembo prezantoi gjeneratën e ardhshme të teknologjisë së frenimit

Brembo ka prezantuar sistemin e saj të ri inteligjent të frenimit Sensify, i cili përfaqëson një qasje të re ndaj sistemit të frenimit të veturës.

 

Frenat përbëhen nga pjesë të tilla si disqe, kaliparë frenash dhe jastëkë, të gjitha funksionojnë mekanikisht dhe sistemet e sigurisë të palëve të treta si ABS zakonisht furnizohen nga kompani si Bosch.

Qëllimi i Sensify është ta kthejë sistemin e frenimit në një “ekosistem” të përbërë nga të gjithë komponentët e listuar, por edhe materiale fërkimi me teknologjinë dixhitale dhe inteligjencën artificiale. E gjithë kjo do të krijojë një platformë të re frenimi që përfshin harduerin, softuerin, algoritmet dhe menaxhimin e të dhënave për një sistem frenimi të kontrolluar në mënyrë dixhitale.

Brembo nuk specifikoi saktësisht se çfarë mund të bëjë Sensify, por u përmend se integrimi i trurit dixhital dhe sensorëve në secilën rrotë lejon që frenimi i secilës rrotë të jetë i ndarë. Kompania njoftoi pak muaj më parë se ka risi në fushën e kalibrave të frenave.

Kjo mënyrë kontrolli mund të rrisë vetëm kënaqësinë e drejtimit. Kur frenoni në një qoshe, sistemi i frenimit mund të rrisë presionin në rrotën e brendshme për të përmirësuar kthesën. Meqenëse frenimi në kthesat nuk është ideal, Sensify ka të ngjarë të jetë në gjendje të rrisë stabilitetin duke përdorur pjesën tjetër të sistemit të frenimit.

Bremba thekson se Sensify është një zgjidhje më e qëndrueshme frenimi. Meqenëse frenimi është i optimizuar, ka më pak fërkime midis tabelave dhe disqeve, dhe kështu emetimi është më i ulët.

Sistemi i ri i frenimit i Brembo ofron fleksibilitet më të madh për prodhuesit e veturave sepse është i lehtë për t’u integruar në automjete elektrike dhe makina me motorë me djegie të brendshme. Sensify do të debutojë në vitin 2024. 

Related posts

Nëse keni ndonjërën nga këto vetura mos e shisni, sepse vlera e tyre vetëm do të rritet

Redaksia

Fillon prodhimi i gjeneratës së katërt të Skoda Fabia

D V

Nga Ameo në Voyage – këto 15 modele të VW që nuk i keni parë kurrë më parë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More