Agjencia Zhurnal.mk.

Bojan Jovanovski: Me këtë gjendje shëndetësore nuk mund të jem në burg

Shkup, 15 dhjetor – I akuzuari i parë në rastin “Lidhja ndërkombëtare”, Bojan Jovanovski – Boki 13, sot është paraqitur në Gjykatën e Apelit në Shkup në seancën e caktuar në lidhje me rastin për të cilin Gjykata penale e akuzoi me nënte vjet burg.

Jovanovski aktualisht mbrohet nga liria, pasi Gjykata Themelore Penale e Shkupit së fundi mori vendim për ndërprerjen e dënimit me burg për shkak të gjendjes së keqe shëndetësore.

Para Gjykatës së Apelit në Shkup, ai sot deklaroi se i është konstatuar “metaplazia intestinale” në lukth dhe një pjesë të zorrëve të holla. 

“Me këtë gjendje shëndetësore nuk kam qenë dhe nuk mund të jem në burgun ku kam vuajtur dënimin me të cilin jam dënuar dhe për këtë jam liruar për mjekim shtëpiak përkatësisht në ndërprerje të vuajtjes së dënimit me burg, Unë mbaj një terapi të tërë me vete për të funksionuar, përveçse kam një regjim serioz higjieno-dietik që kërkon ushqime të veçanta për të funksionuar. Kam probleme të natyrës organike”, tha Jovanovski.

Ai sqaroi se nuk ka asnjë problem fizik, por më tepër sëmundje organike.

“Unë kam një paaftësi të përhershme, e cila nuk është e natyrës fizike apo deformim fizik, por një gjendje që nuk mund të ndryshohet. Kam një terapi serioze që marr, një regjim serioz dhe të rreptë që duhet ta praktikoj çdo ditë. Nuk do të thotë se kam problem me lëvizjen, por kam momente kur duhet të qëndroj pa lëvizur, t’i përmbahem kësaj”, tha Jovanovski.

Gjykimi për “Lidhja ndërkombëtare” përfundoi më 7 prill 2022. Këshilli gjykues në Gjykatën Themelore Penale – Shkup caktoi gjithsej 14 vjet burg për të akuzuarit edhe atë dënim të vetëm me burg prej nëntë vitesh për të akuzuarin e parë Bojan Jovanovski për “mashtrim” dhe “larje të parave dhe të ardhurave të tjera nga vepër penale”.

E pandehura Jasna Ercegoviq është shpallur gjithashtu fajtore edhe për “mashtrim” dhe “larje të parave dhe të ardhurave të tjera të veprës penale”, me të cilën gjykata i ka caktuar dënimin e vetëm prej katër vitesh burgim, në të cilin koha e kaluar në arrest shtëpiak gjithashtu merret parasysh.

Këshilli gjykues i liroi nga akuza për “mashtrim” të akuzuarit Frosina Tashevska Remenski dhe Hristina Blazevska, ndërsa Blazhevska u akuzua vetëm për “larje të parave dhe të ardhurave të tjera” dhe u dënua me një vit burg.

Gjykata e dënoi të akuzuarin Mile Jovanovski për veprën penale “Larje e parave dhe të ardhurave të tjera të veprës penale” dhe për “përpunim, posedim, ndërmjetësim dhe tregtim të paautorizuar të armëve apo lëndëve shpërthyese” me një dënim të vetëm prej dy vjetësh, i cili nuk do të kryhet nëse i akuzuari në afat prej pesë vitesh pas plotfuqishmërisë së aktgjykimit nuk kryen vepër penale.

Gjykata e dënoi personin juridik “Lidhja ndërkombëtare” me gjobë prej një milion denarë.

Në Gjykatën e Apelit në Shkup vijon seanca publike lidhur me ankesat për aktgjykimin e gjykatës së shkallës së parë.

Related posts

Bytyqi – Smith: Mbretëria e Bashkuar dhe Maqedonia e Veriut kanë marrëdhënie të shkëlqyera ekonomike dhe potencial të madh për zhvillim

D V

Anulohet seanca e Komisionit të Kuvendit për çështje ekonomike për ligjet për projekte strategjike në energjetikë

D V

Pagesa e kontributeve shumë e lartë, duhet të ketë tolerancë për gazetarët!

I.A

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy