Agjencia Zhurnal.mk.

Boçvarski: Pres që në pranverë të fillojë ndërtimi i hekurudhës drejt Bullgarisë

Shkup, 17 nëntor – Në fazën përfundimtare janë procedurat nga procedura e tenderit për ndërtimin e hekurudhës nga Korridori 8 , tha sot nga Shtipi ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski. Tetë kompani janë në lojë për të dy seksionet. Ai pret që marrëveshjet me kompanitë e përzgjedhura të lidhen në fillim të vitit.

 

“Për seksionin e parë Kumanovë – Bellakovcë kemi tre kompani të interesuara, për seksionin e dytë Bellakovcë – Kriva Pallankë kemi pesë kompani të interesuara . Pritjet tona dhe të mia janë që në janar të mund të nënshkruajmë një marrëveshje dhe në fund të tremujorit të parë, pra në pranverën e vitit 2022, të fillojë ndërtimi i hekurudhës drejt Bullgarisë. Kjo është shumë e rëndësishme dhe me një investim rreth 200 milionë euro do të realizohet faza e parë dhe e dytë. Gjithashtu, projekti dhjetëvjeçar që sot po zgjidhet dhe vazhdon me ndërtim edhe sot, thotë Boçvarski.

I pyetur nëse në buxhetin për vitin 2022 janë parashikuar mjete për ndërtimin e pendës në lumin Otinjë, Boçvarski u përgjigj se janë planifikuar mjete.

“Penda e lumit Otinjë mbetet në buxhetin e Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve, ky është një propozim-buxhet që do të shkojë në Kuvend dhe do të ketë fonde të mjaftueshme për të ecur pa probleme në 2022-shin e ardhshëm. Njohuritë e mia dhe ato që di nga projektet dhe kontraktorët në terren diku rreth vitit 2023 do të jenë viti kur do të përfundojmë ndërtimin e kësaj pende dhe me këtë pres të bëjmë një punë tjetër të madhe për rajonin dhe komunën e Shtipit”, tha Boçvarski.

Ai tha se Ministria e Transportit dhe Lidhjeve dhe Qeveria mbeten të hapura për bashkëpunim me komunat, pavarësisht se kush i menaxhon ato.

“Absolutisht, jemi të hapur për bashkëpunim.Boçvarski: Pres që në pranverë të fillojë ndërtimi i hekurudhës drejt Bullgarisë
Në fakt, ne e kemi dëshmuar se në të kaluarën ka pasur komuna në mandatin e kaluar që drejtoheshin nga kryetarë komunash si nga opozita ashtu edhe nga pushteti. Ne kemi investuar njësoj kudo, në të gjitha rajonet, kjo tregohet se sa kemi investuar në të gjitha komunat, kështu që do të vazhdojmë edhe në të ardhmen. Sepse duke investuar në komuna, duke i ndihmuar komunat, ne i ndihmojmë në radhë të parë qytetarët. Është populli ynë, ata janë qytetarët tanë, pavarësisht se kush qeveris, është e rëndësishme të bashkëpunojmë, tha Boçvarski.

Ministri i transportit dhe lidhjeve, Boçvarski dhe drejtori i NP për rrugë shtetërore, Ejup Rustemi, njoftuan se nga nesër qytetarët e rajonit juglindor do të udhëtojnë në unazën e re dhe nuk do të hyjnë në qytetin e Shtipit.

Related posts

Çmimet e shërbimeve të hotelerisë mbeten në nivel të njejtë me atë të muajit korrik

N E

Bomgartner: Mund të pritet Makron të ndërmarrë hapa për lehtësim të dialogut Shkup-Sofje

Redaksia

Kovid 19 RMV/ 22 humbje jete,491 raste të reja

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More