Agjencia Zhurnal.mk.

Boçvarski: Ligji për objektet e ndërtuara pa leje këto ditë do të dorëzohen në Qeveri

Shkup, 12 korrik – Ligji për objektet e ndërtuara pa leje është në draft versionin, tani më po kompletohet dhe këto ditë do të dorëzohet në Qeveri në miratim. Në këtë kornizë ligjore nuk do të vendoset objekt I cili është në zone mbrojtëse, ndërsa aspekti i zgjerimit do të jetë edhe për qytetarët me të ardhura të ulëta, për të mos paguar të dhëna ndaj komunave, informoi sot ministry I Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski.

 

Ministri theksoi se pret që të gjithë palët e interesuara të marrin pjesë aktive në rishikimin e tekstit të Ligjit, sepse, siç tha, janë bërë ndryshime serioze.

“Ligji për objektet e ndërtuara pa leje është në një version version, ai tashmë është duke u kompletuar dhe këto ditë do t’i paraqitet Qeverisë për miratim, pas së cilës do të kalojë nëpër një procedurë të rregullt. Ne bëmë shtesa dhe përmirësime serioze në cilësinë e Ligjit pas të gjitha konsultimeve të gjera që kemi pasur me Shoqatën e Arkitektëve dhe Odën e Inxhinierëve të Çertifikuar dhe Arkitektëve, me disa nga partitë politike që dhanë sugjerimet e tyre”, tha Boçvarski në përgjigje të një pyetje, i cili sot ishte në një vizitë pune në Koçani.

Ai vuri në dukje se zonat e mbrojtura dhe zonat që ishin trajtuar në ligjin e mëparshëm, me pëlqimin e Ministrisë kompetente tani janë hequr plotësisht nga ky ligj, i cili, siç tha ai, nuk mund të vendoset në një kornizë ligjore ose në një kornizë ligjore një objekt që është në një zonë të mbrojtur.

Siç shtoi Boçvarski, Ligji është thelbësor për kategoritë e cenueshme të qytetarëve dhe për qytetarët që kanë nevojë për një çati mbi kokat e tyre.

Ai theksoi se pas miratimit të Ligjit për Qeverinë, ai do t’i bashkangjitet ENER dhe do të kalojë nëpër një procedurë të rregullt në Kuvend, me pjesëmarrjen aktive të të gjithë aktorëve.

Related posts

7 të shëruar dhe 17 raste të reja me Covid

Z H

Bërnz: Qëllimi ynë kryesor është ta shohim Maqedoninë e Veriut tërësisht të integruar në BE

D V

Bislimovski: Katër vite me radhë Sekretariati i Bashkësisë Energjetike e shpall KRRE-në rregullator numër një

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More