Agjencia Zhurnal.mk.

Boçvarski: “Besa trans” ka pasur licencë të skaduar për transport të udhëtarëve dhe ka shfrytëzuar certifikata nga automjete tjera

Shkup, 26 nëntor – Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski pasdite në konferencë për shtyp kumtoi se autobusi i djegur me targa SK0284 BA i cili mori pjesë në aksidentin rrugor në Republikën e Bullgarisë nuk është raportuar nga pronari në bazën e vetme të të dhënave elektronike të Ministrisë, për autobusin që nuk posedonte certifikatë nga licenca, ndërsa për transportin e udhëtarëve ka përdorur certifikatë të pavlefshme e cila ishte për një autobus tjetër.

 

Sipas Boçvarskit, transportuesi “Besa Trans” posedonte dy licenca për punë: licencë për transport të lirë të udhëtarëve në komunikacionin ndërkombëtar me numër 00701 për të cilën është marrë vendim që të hiqet për shkak të keqpërdorimeve dhe licencë për transport të rregullt të udhëtarëve në trafikun e brendshëm. numri 8528 i cili ka skaduar në tetor 2021, gjegjësisht është i pavlefshëm.

Këto licenca, theksoi Boçvarski, kanë të bëjnë me personin juridik “Besa trans BTB” si kompani, e jo të mjeteve transportuese.

“Lidhur me posedimin e ekstrakteve nga licencat e autobusëve për transport falas të udhëtarëve në komunikacionin ndërkombëtar, transportuesi “Besa Trans BTB” kishte ekstrakte nga licencat për katër autobusë”, theksoi Boçvarski.

Në pajtim me Ligjin për transport rrugor, neni 11 paragrafi 1, sqaroi ministri, transportuesi mund të fillojë transport të udhëtarëve në komunikacionin rrugor të brendshëm dhe ndërkombëtar pas marrjes së licencës për kompaninë dhe certifikatë nga licenca për automjetin motorik.

Sipas  kërkesës së Prokurorisë, Ministria e Transporteve ka dorëzuar tashmë dokumentacionin e plotë për transportuesin “Besa Trans BTB” dhe në periudhën në vijim do të veprojë sipas kërkesave dhe nevojave të Prokurorisë.

“Lidhur me  kompetencat e Ministrisë, tashmë e kam përmendur se kemi vepruar në përputhje me Ligjin për transportin rrugor dhe kemi marrë vendim për heqjen e licencës për punë dhe paaftësi për të kryer veprimtari. Transportuesi ka të drejtë ankese, por ankesa nuk e vonon vendimin, që do të thotë se ai ka obligim që licencën dhe deklaratat e licencës t’ia kthejë Ministrisë”, i drejtpërdrejtë është Boçvarski.

Related posts

Nikollovski dhe Acevski: Bashkëpunimi me ESHR-në është I rëndësishëm në luftën kundër korrupsionit dhe krimit

D V

Radev i drejtohet Micotakisit: Marrëveshja e Prespës dhe Marrëveshja e miqësisë të bëhen pjesë e kornizës negocuese të Maqedonisë së Veriut me BE-në

D V

Holanda dhe Suedia me masa të lehtësuara për hyrjen e qytetarëve të vaksinuar të Maqedonisë së Veriut

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More