Agjencia Zhurnal.mk.

Blidarus: Maqedonia e Veriut ka potencialin më të madh dhe më të shpejtë për rritjen rajonale në sektorin e TI-së

Shkup, 12 janar – Maqedonia e Veriut ka potencialin më të madh dhe më të shpejtë të rritjes në rajon. Me rritjen vjetore dyshifrore të sektorit të TI-së (15 për qind) dhe një numër të madh talentesh në shkencat kompjuterike, Shkupi është zgjidhja më e arsyeshme për të hapur Qendrën tonë, thotë Adrian Blidarus, pronar i një kompanie teknologjike të specializuar në projektimin dhe shpërndarjen e zgjidhjeve komplekseve dhe platforma të integruara të dhëna dhe inteligjencë artificiale “Softligence”.

 

Kjo kompani para disa muajsh themeloi një kompani në Maqedoninë e Veriut dhe paralajmëroi se do të investojë një milion euro dhe do të krijojë njëqind vende pune për profesionistët e TI-së përmes ndërtimit të një qendre për dërgesa në Shkup.

Në një intervistë për portalin “Ekonomia dhe Biznesi” (https://www.ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=24496) Blidarus thekson se kompania ka një rritje prej 20 deri në 30 për qind në vit dhe se i shërben kompanive botërore të klasit të sherbimeve financiare.

“Ekipi ynë është rritur 25 për qind në më pak se një vit. Ambicia jonë është të vazhdojmë t’u shërbejmë klientëve tanë në Britani të Madhe, SHBA dhe Evropë nga ajo që duam të bëhemi Qendra e ekselencës në Evropën Lindore në shërbimet financiare, për të ofruar shërbime teknologjike dhe këshillimi rreth transformimit dixhital të drejtuar nga të dhënat, dhe të jemi të njohur për ekspertiza jonë e jashtëzakonshme si në teknologji ashtu edhe në fushat që lidhen me biznesin”, thotë Blidarus.

Me miliona euro të parashikuara, siç është paralajmëruar, kompania do të investojë në ofrimin e kushteve të shkëlqyera të punës, qasje në teknologjinë më të fundit, trajnime dhe kurse të specializuara për kolegët vendor, të cilat do t’i përkasin një grupi të madh të mjeshtrave të teknologjisë dhe do të zgjidhin probleme jetike për klientët globalë. Ai gjithashtu thekson se kompania ofron zgjidhje për çdo bankë, huadhënës, qiramarrës, sigurues, MGA apo broker në mbarë botën, por kjo do të thotë se çdo kompani e tillë në Maqedoninë e Veriut do të mund të përfitojë nga zgjidhjet tona.

Related posts

Arjanit Hoxha e konfirmon: Bilall Kasami kandidat për Tetovën

D V

Afrim Gashi: U morëm vesh për ta rrëzuar Qeverinë LSDM-BDl (Video)

D V

LSDM: Arsovska tregon paaftësi të madhe, nuk mund të sigurojë ajër të pastër dhe mjedis të shëndosh jetësor në Shkup

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More