Agjencia Zhurnal.mk.

Bitcoin fundoset nga frika e re e inflacionit

Kriptovalutat ishin nën presion të enjten teksa investitorët u përballën me shqetësime të reja në lidhje me ekonominë amerikane.

Bitcoin u ul për herë të fundit rreth 4% në 27,901.60 dollarë, sipas Coin Metrics. Rënia filloi pasi të mërkurën u publikuan procesverbalet e takimit të politikave të Rezervës Federale në korrik.Memorandumi paralajmëron se zyrtarët e Fed shohin “risqe të larta” për inflacionin që mund të çojnë potencialisht në më shumë rritje të normës. Në atë takim, Fed ngriti normën bazë të interesit në nivelin më të lartë në më shumë se 22 vjet. Tregjet po bënin bast se banka qendrore nuk do të ndryshonte më normat e interesit këtë vit. Si përgjigje, tregu i aksioneve ra për të dytën ditë radhazi të mërkurën dhe yield-i i thesarit 10-vjeçar të SHBA arriti nivelin më të lartë që nga viti 2008.

Sipas Coin Metrics, korrelacioni i bitcoin me stoqet është në nivelin më të ulët të dy viteve, por ai arriti një nivel më të lartë të të gjitha kohërave në vitin 2022 si përgjigje ndaj fushatës së rritjes së normave të Rezervës Federale për të zbutur inflacionin.

“Ndërsa vetëm inflacioni mund të jetë një argument për rritjen e kripto-aseteve, me inflacionin vijnë edhe aspekte të tjera të tilla si oreksi për reduktim të rrezikut nga investitorët me frikë recesioni dhe shmangia e asaj që bitcoin konsiderohet një aktiv më i rrezikshëm.” tha Silvia Jablonski. , Shefi i Investimeve në Defiance ETFs.

“Dyshimi im është se aksionet më të larta beta dhe kriptovalutat janë viktima të vonesës së verës, tregtimit të kufizuar në gamë, më pak vëllim, tipike të gushtit – me një Fed të ashpër si qershia në krye që mban investitorët e marzhit dhe të çmimeve në këtë gamë të ngushtë. ”, tha Jablonski.

Këtë javë, paqëndrueshmëria 90-ditore e Bitcoin dhe Ether ra në nivelet më të ulëta shumëvjeçare prej 35% dhe 37%, respektivisht.

Related posts

Përsëri tarifë e lirë ditore e rrymës për amvisëritë

D V

ASK: Mbi 12 mijë të punësuar më shumë në tetor, krahasim me vitin paraprak

D V

Tatimi solidar grumbullon 40 milionë euro

D V