Agjencia Zhurnal.mk.

Bislimovski: KRRE nuk do të llogarisë dhe përcaktojë më çmimin e energjisë elektrike, këtë do ta bëjë EVN HOME

Shkup, 22 nëntor – Komisioni Rregullator nuk do të llogarisë dhe përcaktojë më çmimin e energjisë elektrike. Një gjë të tillë do ta bëjë kompania austriake EVN HOME nga 1 janari i vitit 2024, tha kryetari i KRRE-së, Marko Bislimoski.

Ai tha se formula e përllogaritjes nuk do të ndryshohet, se çmimin e ri do ta përcaktojë furnizuesi universal dhe do ta dorëzojë në Komisionin Rregullator dhe rregullatorët do të thonë nëse është i saktë.

“Ne kontrollojmë se si zbatohet sistemi tarifor. A janë kostot e prokurimit në mënyrë, për marzhin, kostot për operatorin e tregut. Nëse nuk janë të mira, do t’i kthejmë dhe do të themi se sistemet tarifore nuk janë aplikuar si duhet”, thotë Bislimoski.

Nuk dihet nëse përveç kontrollimit të vendimit, KRRE do të mund të ndërhyjë edhe në çmim.

Related posts

Numri i turistëve shënoi rritje në muajin shkurt

Xh M

Në muajin shkurt janë dhënë 387 leje ndërtimi në Maqedoni, 9.9% më shumë se vitin e kaluar

D V

Bytyqi: Inflacioni është vënë nën kontroll

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy