Një kohë e mrekullueshme për këtë klasik të kuzhinës, të cilën ju sugjerojmë ta shërbeni me një sallatë të lehtë.
Përbërësit:
- gjysmë kilogram mish pule
- 300 gr kampionë
- një gotë verë të bardhë
- 300 ml ujë (pak më shumë nëse është e nevojshme)
- 2 lugë miell
- 3 thelpinj hudhre
- piper, kripë
- majdanoz
- vaj
Përgatitja:
Mishi rrihet pak që të hollohet, më pas skuqet në pak vaj për rreth 20 minuta. Hiqni biftekët dhe vajit shtoni miellin dhe hudhrën e shtypur.
Skuqini deri në kafe të artë, më pas hidhni 200 ml verë të bardhë dhe 200 ml ujë. Shtojmë kërpudhat e grira, i rregullojmë me kripë dhe piper dhe i kthejmë biftekët në tigan që të ziejnë me kërpudhat. Mbuluar.
Ziejini në zjarr të ulët derisa salca të jetë gatuar, por kujdes që të mos bëhet shumë e trashë. Në fund shtojmë majdanozin e grirë hollë.