Agjencia Zhurnal.mk.

Biden dhe Johnson dakordohen mbi Kartën e re Atlantike

Botë, 10 qershor 2021 – Kryeministri britanik Boris Johnson dhe presidenti i SHBA Joseph Biden janë zotuar të mbrojnë “vlerat e qëndrueshme” të vendeve të tyre nga sfidat e vjetra dhe të reja, në një dokument të gjerë konfirmuar para takimit të G7 në Angli.

 

Biden dhe Johnson, të cilët diskutuan për më shumë se një orë sot, nënshkruan një dokument të ri që bazohet në angazhimet dhe aspiratat e përshkruara 80 vjet më parë nga paraardhësit e tyre Franklin D. Roosevelt dhe Winston Churchill në Kartën e Atlantikut, raporton AP.

“Karta jonë e re e Atlantikut riafirmon angazhimin tonë të vazhdueshëm për ruajtjen e vlerave dhe mbrojtjen e tyre nga sfidat e frikshme,” thanë Biden dhe Johnson në një deklaratë të përbashkët.

Dokumenti, i nënshkruar në 1941, ishte një udhëzues për formimin e Kombeve të Bashkuara dhe NATO-s dhe kjo statut adreson sfida të reja përmes një dëshire të fortë për të promovuar tregtinë e lirë, të drejtat e njeriut dhe një rend ndërkombëtar të bazuar në rregulla, dhe për të kundërshtuar ata duan të minojnë aleancat dhe institucionet e të dy vendeve.

Karta e re gjithashtu përfshin teknologjinë, udhëtimet dhe shumë lidhje tregtare midis Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë së Madhe dhe adreson sfida të reja, të tilla si ndryshimi i klimës, sulmet kibernetike dhe ndërhyrjet në procesin zgjedhor.

Ky është takimi i parë midis Johnson dhe Biden dhe siç u njoftua më parë, të dy udhëheqësit njoftuan bisedimet e sotme në Londër dhe një vizion të përbashkët për një “rigjenerim të qëndrueshëm global” nga pandemia e virusit korona.

Related posts

Holanda miraton izolim të pjesshëm kundër pandemisë

D V

Biden: Vaksinimi është tejet i rëndësishëm

D V

Në Tonga arrin aeroplani i parë me ndihma

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More