Agjencia Zhurnal.mk.

BE-ja e vendosë Maqedoninë në listën e zezë për gjyqësi jo kooperative

Shkup, 8 tetor – Në dokumentin e saj në fushën e qeverisjes të së drejtës, transparencës dhe tatimeve, BE-ja e ka vendosur Maqedoninë në listën e zezë të vendeve me gjyqësi jokooperative në pjesën e politikave tatimore, lajmëron Blumberg, informon Zhurnal.

 

Vendet tjera të cilat janë së bashku me Maqedoninë në listën e zezë janë Hong Kongu, Katari, Uruguaji, Malajzia dhe Kosta Rika.

Dy herë në vit Këshilli i BE-së e rinovon këtë listë të vendeve që nuk janë anëtare të BE-së, ndërsa kriteret bazë janë niveli i transparencës tatimore, evazioni fiskal dhe transferet e dyshimta të përfitimeve.

Këshill i Unionit Evropian më 5 tetor ka azhuruar listën e BE-së të juridiksioneve jo kooperative. Përparim kanë shënuar shtetet e Australisë, Maldivet dhe Esvatini.//Zhurnal.mk

Related posts

Zaevi: Për Tetovën kemi katër investime strategjike të vlefshme, 100 milionë për Kodrën e Diellit

D V

Rezoluta për pozicionet shtetërore për eurointegrimet në procedurë kuvendore

Z H

Forum “Varfëria te fëmijët – të ardhurat familjare nuk janë faktori i vetëm”

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More