Agjencia Zhurnal.mk.

Bashkimi Europian miraton rregulla të reja për reduktimin e emetimeve të gazit

Këshilli Evropian dhe Parlamenti Evropian kanë arritur një marrëveshje të përkohshme politike për objektiva më të forta për reduktimin e emetimeve të gazit për vendet anëtare, sipas të ashtuquajturës rregullore për ndarjen e përpjekjeve.

 

Qëllimi i marrëveshjes së arritur mbrëmë është të reduktojë emetimet e gazeve serrë në nivel BE me 40 për qind, krahasuar me vitin 2005, për sektorët që nuk mbulohen nga sistemi i tregtisë së emetimeve të BE-së.

Këto përfshijnë transportin detar rrugor dhe vendas, ndërtimin, bujqësinë, mbeturinat dhe industritë e vogla.Ata janë kolektivisht përgjegjës për rreth 60 për qind të emetimeve të gazeve serrë në BE.

Related posts

Dhoma Amerikane e Tregtisë kundër Amnistisë Fiskale

Xh M

Konfirmohet rasti i dytë me linë e majmunit në Greqi

Xh M

Burgim prej 20 vjetësh për amerikanen që e ka udhëhequr batalionin e grave të Shtetit Islamik

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More