Agjencia Zhurnal.mk.

“Ballkani i Hapur”: Nënshkruhet protokoll ndërmjet administratave doganore të Maqedonisë dhe Serbisë

Shkup, 3 dhjetor – Në pikën kufitare të Preshevës sot është nënshkruar protokolli për njohjen reciproke të statusit të subjektit ekonomik të autorizuar për siguri dhe sigurime (AEOS) ndërmjet administratave doganore të Serbisë dhe Maqedonisë.

 

Ky është një tjetër hap i rëndësishëm në zbatimin e Iniciativës për “Ballkanin e Hapur”, të udhëhequr fuqishëm nga liderët e tre vendeve, presidenti Aleksandar Vuçiq dhe kryeministrat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut Edi Rama dhe Zoran Zaev, e cila synon të sigurojë lëvizjen e lirë të mallrave dhe shërbimeve dhe punës brenda tregjeve të shteteve anëtare të “Ballkanit të Hapur”.

Protokolli rregullon të gjitha çështjet teknike dhe krijoi kushte për zbatimin përfundimtar të marrëveshjes së nënshkruar më parë mes dy qeverive nga 1 janari i vitit të ardhshëm.

Protokollin në emër të Serbisë e nënshkruan drejtori i Drejtorisë doganore Branko Radujko, ndërsa në emër të Maqedonisë së Veriut drejtoresha e Drejtorisë doganore Sllavica Kutirov.

Me zbatimin e Marrëveshjes, kompanitë që kanë fituar statusin e subjektit afarist të autorizuar për siguri dhe siguri në vendin e tyre në një shtet, do të gëzojnë të njëjtat përfitime nga procedura e thjeshtuar dhe më e shpejtë doganore në një shtet tjetër.

Related posts

Danillovski: Omicron është fillimi i fundit të pandemisë

D V

Formohet Këshill për transformim digjital të shoqërive nga Ballkani Perëndimor

D V

Benzinat lirohen, dizeli shtrenjtohet

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More