Agjencia Zhurnal.mk.

Balla: Kuvendi të vendosë afat, që të mos hyjë asnjë deputet i pa vaksinuar

Socialisti Taulant Balla tha në parlament se është rënë dakord për vendosjen e një afati që të gjithë deputetët të vaksinohen, ose në të kundërt të mos lejohet hyrja në sallë.

 

Ndërsa për propozimin e PD, për të zhvilluar punimet në komisione në ambiente fizike, Balla tha se kjo masë është ndërmarrë në përputhje me vendimet e OBSH, pasi Shqipëria ndodhet në një periudhë pandemie.

“ Ajo që dua të sqaroj këtu, është diskutimi që kemi zhvilluar dhe pika më e rëndësishme është që kemi rënë dakord që kuvendi të vendosë një afat, brenda së cilit në Kuvendin e Shqipërisë të mos hyjë asnjë deputet i pa vaksinuar. Kjo është mesazh i fortë i dhënë publikut.

Këtë gjë le ta bëjmë edhe këtu. Besoj që kjo ka qenë një dakordësi e të gjithëve. Përsa i përket vendimmarrjeve, Shqipëria është në situatë të një pandemia. Urdhri përkatës i një zv. ministre të Shëndetësisë, Shqipëria është në kushtet e një pandemia, si e tillë edhe Kuvendi i Shqipërisë duhet të jetë shembulli i vendimeve që merr Komiteti i Ekspertëve. Nuk është një çështje e seancës, është çështje ku është marrë një vendim për seanca të posaçme të komisioneve në ato ambiente që kryesia e Kuvendit ka. Por për këtë çështje nuk shprehet Kuvendi, sepse është diskutuar”, tha Balla.

Related posts

Kim takon drejtuesit e Komisionit të Punëve të Jashtme: Partneriteti tejkalon politikën partiake! Duam të bashkëpunojmë me të gjithë udhëheqësit në demokraci

D V

Shqipëri, publikimi i listëpagesave nxjerr në pah dobësitë e institucioneve

D V

Përgjimet zbulojnë ofertën e Taçit për bosët e Cosa Nostrës: “Vëllai ta vë në dispozicion…”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More