Agjencia Zhurnal.mk.

Bajadera të bardha me kokos: Pa pjekje, gatuhen për 10 minuta!

Bajadera është padyshim një nga ëmbëlsirat më të preferuara dhe për të gjithë adhuruesit e saj –  ja një version shumë i veçantë 

 

Përbërësit:

▪ 300 g sheqer
▪ 200 ml ujë
▪ 250 g margarinë
▪ 300 g keks
▪ 100 g kokos

Glazura:

▪ 100 g çokollatë të bardhë
▪ 3 lugë vaj

Përgatitja:

Sheqerin dhe ujin qiteni në tenxhere dhe kur të vlojë zieni edhe 3–4 minuta.

Shtoni margarinën dhe përzieni derisa të shkrihet.

Pastaj shtoni keksin e bluar dhe kokosin dhe të gjitha përzieni mirë.

Përbërjen qiteni në enë të mbështjellë me folie dhe lëreni të forcohet.

Nga gjysma e kësaj përbërjeje mund të bëni toptha dhe t’i rrokullisni në keksin e bluar.

Shkrini në avull çokollatën me vaj dhe qitjani bajaderës, kur të forcohet priteni në shtangla (shufra).

Bajaderës mund t’i hidhni edhe përbërjen e bardhë të gatuar nga sheqeri pluhur me pak ujë.

Ju bëfshin mirë.

Related posts

Pa sheqer dhe qumësht: Akullore që mund ta shijoni edhe kur jeni në dietë të rreptë

Redaksia

Lazanja me kungull dhe salsiçe

D V

Kura e 40 arrave të pabëra, receta natyrale që duhet të përdorë kushdo që vuan nga tiroidet

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More