Agjencia Zhurnal.mk.

Austria humbi çështjen gjyqësore për centralin bërthamor hungarez

Austria ka njoftuar se ka humbur një çështje gjyqësore kundër vendimit të Komisionit Evropian pesë vjet më parë për të lejuar Hungarinë të zgjerojë termocentralin bërthamor Paks pasi gjykata e dytë më e lartë e BE-së hodhi poshtë të gjitha argumentet e saj.

Austria mbështet energjinë e qëndrueshme për mjedisin dhe e ka kundërshtuar energjinë bërthamore për dekada të tëra për shkak të shqetësimeve për sigurinë e saj.

Austria e paditi Komisionin në vitin 2018 pasi miratoi planin e Hungarisë në 2017 për të ndërtuar dy reaktorë të rinj në termocentralin bërthamor Paks me ndihmën e Rosatom të Rusisë, pasi autoritetet hungareze premtuan të marrin disa masa për të siguruar konkurrencë të ndershme.

“Gjykata e Përgjithshme hedh poshtë pretendimin e Austrisë që kundërshton ndihmën shtetërore hungareze të miratuar nga Komisioni,” vendosi gjykata.

“Shtetet anëtare janë të lira të përcaktojnë përbërjen e përzierjes së tyre energjetike dhe Komisioni nuk mund të kërkojë që fondet shtetërore të ndahen për burimet alternative të energjisë”, përfunduan gjyqtarët.

Austria mund të apelojë në një gjykatë më të lartë.

Related posts

NATO vendos avionë vëzhgimi në Rumani

Xh M

Një hap afër NATO-s, por cila është fuqia ushtarake e Finlandës dhe Suedisë

Xh M

Tërmet në Zagreb, kroatët raportojnë për dridhje të forta

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More