Agjencia Zhurnal.mk.

Atopia-përzgjedhja e kozmetikës së përshtatshme

Atopia është një tendencë e trashëguar për të prodhuar shumë IgE dhe për të reaguar dhunshëm ndaj stimujve të jashtëm të zakonshëm. Njerëzit me strukturë atopike kanë një rrezik më të lartë për të zhvilluar një sëmundje alergjike gjatë jetës së tyre. Manifestimi i atopisë:

 

· Dermatiti atopik

Rinitit alergjik

Astma bronkiale

Keratokonjuktiviti

Alergenet që mund të jenë shkaktarë të dermatitit atopik mund të gjenden në mjedisin e fëmijës dhe vijnë në kontakt me lëkurën (marimangat, poleni, grimcat e ajrit, qimet e kafshëve), dhe gjithashtu mund të jenë alergene ushqimore (peshk, kikirikë)., Vezë, etj. .). Ekspozimi ndaj alergeneve ushqimore me potencial të lartë alergjik (proteina shtazore, ngjyra artificiale, konservues) mund të shkaktojë dermatit atopik.

Sapunët dhe detergjentët ndryshojnë pH-në e lëkurës, duke shkaktuar lirimin e faktorëve pro-inflamatorë nga qelizat e shtresës sipërfaqësore të lëkurës (epidermë) të cilat prishin më tej lipidet e tyre. Mjekët janë unanim kur bëhet fjalë për zgjedhjen e produkteve të higjienës. Këto produkte duhet të kenë një pH fiziologjik me një vlerë mesatare 6, nuk duhet të shkaktojnë acarim dhe duhet të kenë një nivel të ulët të alergeneve.

Kujdesi atopik i lëkurës duhet të përmbajë zbutës të balancuar siç duhet që përmbajnë lagështues – substanca që parandalojnë humbjen e ujit (avullimi) nga lëkura dhe lidhin ujin nga mjedisi i jashtëm, substanca për të rivendosur barrierën lipidike mbrojtëse të lëkurës, komponime që zvogëlojnë inflamacionin dhe kruajtjen e lëkurës. Me

Rekomandimi i Pharmacy DNA ANNI PHARM për kujdesin atopik të lëkurës është linja ATODERM e kozmetikës mjekësore BIODERMA BIODERMA Atoderm SOS Spray 200ml – Pharmacy DNA Annie Farm (annifarm.com.mk)

Related posts

Ky suplement mund të ndihmojë në djegien e dhjamit dhe uljen e rrezikut të diabetit tip 2

D V

Kjo pije zhduk efektin e alkoolit dhe relakson muskujt, të gjithë e mbani në frigorifer

D V

Një ushqim krejtësisht i papritur është ‘ilaç’ për presionin e lartë të gjakut

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More