Agjencia Zhurnal.mk.

Askush nuk do të dënohet nëse nuk i merr dokumentet personale me kohë

Shkup, 21 gusht – Ministri konfirmoi se frekuenca e dhënies së dokumenteve personale me emrin e ri kushtetues të shtetit është rritur në periudhën e fundit, veçanërisht në kryeqytet, por shtoi se Ministria e Brendshme po shqyrton propozime që do të ndihmojnë në relaksimin e të gjithë sistemit.

Rreth një milion qytetarë deri më tani kanë ndërruar dokumentet e tyre personale, kështu që sipas dinamikës që kemi, besoj se ndryshimi i të gjitha dokumenteve personale do të përfundojë me sukses, tha ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në shtypin e sotëm. konferencë.

“Uzina e prodhimit të dokumenteve personale punon në vazhdimësi, me dy turne, punon të shtunave, dhe në afatin e paraparë me ligj prej 15 ditësh, mundësohet nxjerrja e të gjitha dokumenteve personale që disponojmë, në mënyrë që aktivitetet dhe dinamika. të punonjësve janë përshtatur me të gjitha dokumentet personale që lëshohen”– tha Spasovski në konferencën e sotme për media.

I pyetur se a do të sanksionohen qytetarët që nuk arrijnë të pajisen me dokumente të reja personale deri në afatin e paraparë, ministri tha se nuk do të ketë problem në realizimin me kohë të të drejtës së qytetarëve për pajisjen me dokumente të reja dhe tha se nuk do të ketë gjoba.

“Në asnjë rast nuk do të bëhet fjalë për ndëshkimin e qytetarëve dhe as nuk do të vuajnë në ushtrimin e të drejtave të tyre. Kështu që në vazhdimësi, siç do të zhvillohet situata me ndryshimin e dokumenteve, të marrim vendime të tilla, por një gjë është e rëndësishme që vendimet të jenë gjithmonë në interes të qytetarëve”,shtoi kreu i MPB-së.

Ministri konfirmoi se frekuenca e dhënies së dokumenteve personale me emrin e ri kushtetues të shtetit është rritur në periudhën e fundit, veçanërisht në kryeqytet, por shtoi se Ministria e Brendshme po shqyrton disa propozime që do të ndihmojnë në relaksimin e të gjithë sistemit.

“Frekuenca është rritur jo vetëm këtë vit por edhe vitin e kaluar. Diku deri në vitin 2019 kërkesa më e madhe për ndryshim dokumentesh personale ka qenë në muajt qershor, korrik dhe gusht dhe nuk i ka kaluar 22-23 mijë. Vitin e kaluar për të njëjtën periudhë në muaj kemi pasur mbi 50 mijë kërkesa për ndryshim të dokumenteve personale dhe këtë vit ky numër është afërsisht në të njëjtin nivel shtoi ministri.

Qytetarët deri në shkurt të vitit 2024 kanë obligim ligjor të ndryshojnë të gjitha dokumentet personale, në të cilat në vend të emrit aktual Republika e Maqedonisë duhet të shkruhet emri i ri kushtetues i shtetit që del nga Marrëveshja e Prespës.

Related posts

Lloga nënshkroi kërkesën për ekstradim të Ljupço Palevskit

D V

Komuna Qendër hapi Zyrën e parë të Energjisë në vend

D V

Penov dhe Gjorgjievski me qëndrime të kundërta rreth financimit të komunave nga ana e pushtetit qendror

D V