Agjencia Zhurnal.mk.

ASHMAA: Ndalohet të emetohet marketingu i paguar politik me minorenë

Shkup, 7 tetor – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuale (ASHMAA) përkujton se është i ndaluar emetim i marketingut të paguar politik (MPP) me minoren, pasi një gjë të tillë kanë konstatuar nga ana e shumë televizioneve me monitorimin e përfaqësimit mediatik zgjedhor për Zgjedhjet e ardhshme lokale.

 

Në kumtesën e ASHMAA-së sot i theksoi përgjegjësitë edhe të pjesëmarrësit në fushatën zgjedhore dhe radiodifuzerët.

“Në pajtim me Kodin zgjedhor pjesëmarrësi në fushatën zgjedhore është përgjegjës për përmbajtjen e konkurseve, kumtesave, reklamave dhe materialit tjetër të incizuar porositës i të cilit janë, por përgjegjës kanë edhe radiodifuzerët duke e marrë parasysh nenin 76 paragrafi 3 nga Kodi zgjedhor në të cilin përshkruhet se nuk lejohet pjesëmarrja e minorenëve në marketing të paguar politik”, informojnë nga ASHMAA. 

Related posts

Fillon shënimi i 11 Tetorit – Ditës së kryengritjes popullore

D V

MSH: Deri më tani janë vaksinuar 763.965 qytetarë, vetëm dje 13.493

D V

Shahpaska – LSGM: Të përmirësohet pozita e punëtorëve në media

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More