Agjencia Zhurnal.mk.

Apple ka paditur një kompani izraelite për spiunim ndaj përdoruesve

Kompania me bazë në Cupertino është e shqetësuar se NSO Group zhvilloi mjete spiunazhi dhe i përdori ato përmes pajisjeve Apple.

 

Apple ka ngritur një padi kundër NSO Group, duke e akuzuar kompaninë për spiunim ndaj qeverisë përmes pajisjeve të synuara të Apple.

Përveç dënimit për NSO, Apple po kërkon gjithashtu që kompania e zhvillimit të softuerit të ndalohet të përdorë produktet e Apple në kërkimet e saj të ardhshme.

Nënkryetari i lartë i Grupit NSO vuri në dukje se softueri Pegasus i kompanisë është menduar vetëm për monitorimin e një numri të vogël njerëzish në platforma të shumta, duke përfshirë Android.

Megjithatë, Apple theksoi se objektivat ishin shpesh aktivistë, gazetarë dhe kritikë të tjerë të pushtetit, i cili në mënyrë rutinore shtyp mosmarrëveshjet politike. Kompania akuzoi më tej NSO-në për “shkelje flagrante” të ligjeve në nivel federal dhe shtetëror në Shtetet e Bashkuara.

Apple theksoi se serverët e kompanisë nuk u komprometuan në atë proces.

NSO aktualisht nuk ka shumë aleatë. WhatsApp, për shembull, akuzoi NSO-në për lehtësimin e sulmeve ndaj zyrtarëve qeveritarë dhe hodhi poshtë mohimet e kësaj nga krijuesi i Pegasus.

Industria e teknologjisë e sheh NSO-në si një kërcënim për privatësinë e përdoruesve të saj dhe nuk do të jetë befasuese nëse kompanitë e tjera mbështesin iniciativën e Apple.

Related posts

Twitter po sjell butonin “pro” dhe “kundër”

D V

Një version Gucci i Xbox Series X del në treg

D V

A është Facebook i sigurt?

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More