Agjencia Zhurnal.mk.

Amazon zhvillon robotë shpërndarës në Finlandë

Një qendër e re zhvillimi po punon për robotët e dorëzimit “Scout”.

Amazon po krijon një qendër zhvillimi në Finlandë për robotët e saj të shpërndarjes “Scout”, të cilët supozohet se ecin në mënyrë të pavarur nëpër trotuare.

Ekipi në Helsinki, i cili fillimisht ka një duzinë të mirë punonjësish, duhet të zhvillojë softuer që automjetet mund të përdorin për të shmangur pengesat, njoftoi të enjten shitësi me pakicë në internet.

Amazon deri më tani ka lejuar robotët e vegjël, të cilët duken si një kuti e ftohtë në gjashtë rrota, të lëvizin në katër vende në Shtetet e Bashkuara.

Robotët e dorëzimit deri më tani janë përdorur kryesisht në një masë të kufizuar në zona individuale, si dhe në ndërmarrjet ose mjediset e universitetit.

Në Gjermani, ndër të tjera, Amazon gjithnjë e më shumë po mbështetet në dërgesat e vetë-drejtuara në vend të shërbimeve postare. 

Related posts

Apple thotë se shenjat e gishtërinjve mund të ‘ndryshojnë përkohësisht ngjyrën’ e kornizës së titanit tek modelet Pro të iPhone 15

D V

Autori i “Game of Thrones” dhe shkrimtarë të tjerë po e padisin OpenAI për shkeljen e të drejtave autoriale

D V

Autori i ‘Game of Thrones’ padit pronarin e ChatGPT OpenAI

Xh M
OFERTË SPECIALE // Domain + Hosting + Uebfaqe për vetëm 400 Euro në vit!
Ofertë Speciale:
Domain + Hosting + Uebfaqe = 400euro!