Agjencia Zhurnal.mk.

AlternAtivA me nismë për ndryshimin e Ligjit për Shtesat Sociale për Fëmijë

Shkup, 13 Dhjetor – Nënkryetari i Alternativës Hysni Ismaili dhe deputetja Safije Sadiki Shahini në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut do të kërkojnë ndryshime në Ligjin për Shtesat për fëmijë, respektivisht shtesat për fëmijën e tretë. Me këto ndryshime do t’ju dilet në ndihmë familjeve të cilët për shkak ndryshimit dhe rritjes së rrogës minimale e kanë humbur të drejtën e shfrytëzimit të ndihmës për fëmijën e tretë.

Një nga pikat e marëveshjes në momentin kur pranuam të bëhemi pjesë e shumicës ishte se Qeveria do të zhvillojë dhe zbatojë politika për promovimin e të drejtave dhe interesave të të gjithë individëve dhe komuniteteve në vend, ndërsa në veçanti do të japë mbështetje për familjen si një nga komponentët thelbësorë të jetës shoqërore.

Related posts

ASH kërkon seancë urgjente të Kuvendit për vazhdimin e regjistrimit për 10 ditë

D V

Aksion policor në Fushë Topanë të Shkupit, arrestohen dy persona

D V

Sevilla nuk e grumbullon fare për Kupën e Mbretit, Januzaj së shpejti zyrtarizohet te skuadra e re

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More