Agjencia Zhurnal.mk.

Aliti: Angazhohemi që të mos ketë punësime partiake në administratë

Shkup, 1 dhjetor – Ne si pushtet qendror nuk mund të kemi impakt të drejtpërdrejtë në administratë, por me ligjet tona përpiqemi të vendosim mekanizma dhe instrumente që do t’ua lehtësojnë institucioneve të jenë më efikas në sferën e punësimeve të reja. Jemi duke tentuar që mënyra e punësimit të bëhet më transparente dhe të mos ketë mundësi që njeriu i parë i institucionit të punësojë militantë partiakë, deklaroi ministri për Shoqëri Informatike dhe Administratë, Admirim Aliti.

Ministri konsideron se departizimi është një dukuri në shoqërinë tonë dhe se shumica e punësimeve bëhen para zgjedhjeve edhe atë nëpër komuna, shkolla dhe shëndetësi. Kjo, siç tha ai, me ligjet e reja duhet të ndryshohet.

“Shumica në administratën publike janë në arsim, shëndetësi dhe komuna, ku direkt ne si pushtet qendror nuk mund të kemi impakt, por indirekt po, me ligjet tona që kemi si ministri. Konkretisht me Ligjin për punonjësit në Sektorin publik dhe Ligjin për nëpunësit administrativë po tentojmë të vendosim mekanizma dhe instrumente që do t’ua lehtësojnë institucioneve të jenë më efikas në fushën e punësimeve të reja”, deklaroi Aliti në përgjigjen e pyetjes para fillimit të debatit publik për Draft -versionin e Strategjisë për reformën e Administratës publike 2023-2030.

Sipas ministrit, për të pasur një zgjidhje sistematike në fushën e rekrutimit të punonjësve, qëllimi është që procesi i punësimit të zhvillohet në mënyrë më transparente, pra të mos ketë mundësi që njëriu i parë i institucionit të punësojë militantë partiakë…

“Të gjithë ne si shoqëri duhet të angazhohemi të mos ketë institucione që punësojnë vetëm për parti politike”, theksoi Aliti.

Related posts

Kush nga shtetet ballkanike ka numër më të madh të ushtarëve profesionistë?!

Xh M

Shënohet Dita ndërkombëtare e Romëve

Xh M

Nënshkruhet marrëveshja për ndërtimin e stadiumit/ Ajdini: Mbetemi të përkushtuar ndaj Tetovës

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy