Agjencia Zhurnal.mk.

Aksioni i dhurimit të gjakut në Shtëpinë e ARM-së me rastin e festës Shën Mëria

Shkup, 28 gusht – Organizata komunale e Kryqit të Kuq nga Qendra në bashkëpunim me Institutin për Mjekësinë e Transfuzionit sot, për të 19-nn herë, organizon fushatë të dhurimit të gjakut me rastin e festës fetare Shën Mëria.

 

Aksioni i dhurimit të gjakut do të mbahet në Shtëpinë e Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, nga ora 09:00 deri në 17:00.

“Qëllimi i aksionit është sigurimi i sasive më të mëdha të gjakut gjatë verës, për shkak të mundësive të mungesës së gjakut dhe derivateve të gjakut. Ky aksion, për 18 vjet tregon rezultate të humanizmit të madh të qytetarëve të qytetit të Shkupit. Duke filluar me 146 në vitin 2003, sot pas 18 aksioneve të realizuara po flasim për një numër të përgjithshëm prej 4041 njësish gjak, ose mesatarisht 225 dhurues gjaku për aksion”, thonë organizatorët. 

Related posts

Ky është kandidati i PDSH-së për komunën e Gostivarit

D V

Zaev – Lavinj: Tërësisht rrumbullakohet procesi i integrimit ushtarak në NATO

Z H

Arrestohet një person me urdhërarrest

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More