Agjencia Zhurnal.mk.

Agjenti i akuzuar për patundshmëri ende në liri, gjykata pret “kompletim” të dokumentacionit mjekësor

Shkup, 24 shtator – Dhjetë ditë pas seancës në të cilën gjykata përcaktoi masë të paraburgimit, për agjentin për patundshmëri në rastin me mashtrim gjatë shitblerjes së banesave të cilin e zbardhi MIA, nga i akuzuari, i cili para një jave në gjykatës dorëzoi dokumentacion mjekësor për “mungesë të arsyeshme” nga Gjykata penale kërkojnë që ta kompletojnë të njëjtë dhe ta dorëzojë në gjykatë.

Në pyetje të MIA-s deri ku është zgjidhja për paraburgimin e të akuzuarit, gjegjësisht pse ende nuk ndërmerren masa konkrete, nga Gjykata themelore Penale – Shkup informojnë se presin ta marrin tërë dokumentacionin dhe ta dorëzojë në gjykatë.

I akuzuari, pas masës së përcaktuar të paraburgimit, para një jave dorëzoi dokumentacion mjekësor se është penguar për shkaqe shëndetësore që të vijë në seancën e kaluar, së bashku me vërtetimin për pagesën e një pjese të mjeteve, për shkak se u shty procesi për paraburgim për shkak të nevojës që Prokurori publik të deklarohet nëse mbetet në propozimin që të ketë vendim për paraburgim ose do të pajtohet në masa më të lehta.

Bëhet fjalë për të pandehurin në rastin e mashtrimit gjatë shitjes së apartamenteve, i cili nuk u paraqit në seancën e fundit, pasi deklaroi më parë se do të rimbursojë një pjesë të shumës deri atëherë, dhe deri në fund të tetorit do të kthejë shuma e plotë prej rreth 48 mijë euro dëmtuan 10 qytetarë.

Nga Gjykata Themelore Penale – Shkup më parë ka informuar se dokumentacioni mjekësor, së bashku me faturën për pagesë, i është dorëzuar prokurorit kompetent që vepron në këtë rast dhe në seancën e ardhshme prokurori duhet të vendosë nëse do të qëndrojë në propozimin për të pasur një vendim për paraburgim ose pajtohen për masa më të lehta.

I akuzuari, 41-vjeçar nga Shkupi, akuzohet për Vepër penale – Mashtrim, sepse, sipas aktakuzës, ai ka mashtruar dhe mashtruar dhjetë persona – viktima, të cilëve u ka paraqitur në mënyrë të rreme fakte që si agjent i pasurive të paluajtshme në Agjencia për patundshmëri ai u autorizua me emër tek pronarët e apartamenteve për t’i shitur apartamentet e tyre njerëzve të tjerë. I pandehuri reklamoi apartamentet dhe i tregoi për shitje, duke bërë që palët e dëmtuara të dëmtojnë pronën e tyre me vlerë më të madhe.

Procesi i negocimit të blerjes së apartamenteve zgjati deri në momentin kur kontrata e blerjes duhej t’i paraqitej një noteri publik, gjatë së cilës agjenti, në atë kohë, bëri justifikime të ndryshme se ai nuk ishte në gjendje të takohej me blerësit për shkak të sëmundja, mungesa e pronarit, dhe në mënyrë të ngjashme, pas së cilës blerësit kuptuan se ishte një mashtrim dhe menjëherë raportuan rastin.

MIA e zbardhi rastin dhe në vazhdimësi kërkoi përgjigje nga kallëzimi për “Mashtrim” i cili u dorëzua deri tek Ministria e Punëve të Brendshme më 23 mars të vitit 2021, deri tek formimi i lëndës, privimi nga liria për agjentin, si dhe procedura të cilën e inicoi Prokuroria dhe masat e përcaktuara për kujdes e deri në Aktakuzë e cila vijoi menjëherë pas MIA tregoi se të dëmtuarit në një video deklaratë për mediumin tonë i ndanë dëshmitë e tyre.

Përfaqësues i aktakuzës është prokurorja Ana Stojkoviq Dimitrovska, ndërsa rastin e udhëheq gjykatësja Aleksandra Risteska.

Related posts

Lushtaku me besim të plotë se Drenica do të mbetet në Superligë

Redaksia

Ulpiana ka një mesazh pas startit të dobët të sezonit në Superligë!

Redaksia

Çmimet e derivateve sot nuk ndryshojnë

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More