Agjencia Zhurnal.mk.

Aeroporti i Shkupit përsëri e fiton mirënjohjen e nismës “Zëri i klientit”

Shkup, 10 shkurt – Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit sërish ka marrë mirënjohje nga Këshilli Ndërkombëtar i Aeroporteve (ACI – Aeroports Council International World) në iniciativën e quajtur “Zëri i klientit”, i cili njeh dhe u jep mirënjohje aeroporteve, të cilat kanë bërë dhe demonstruar të rëndësishme përpjekjet për mbledhjen e komenteve të pasagjerëve përmes Programit të cilësisë së shërbimeve të aeroportit.

Sipas informacioneve të ACI, aeroporti i Shkupit është një nga mbi 200 aeroportet në mbarë botën që i japin prioritet dëgjimit të klientëve gjatë pandemisë dhe e kanë fituar këtë njohje. Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit i përket një grupi prej 86 aeroporteve në rajonin e Evropës; pastaj vijojnë 73 aeroporte në rajonin Azi-Paqësor, 32 aeroporte në Amerikën e Veriut, 16 aeroporte në Amerikën Latine-Karaibe, 10 aeroporte në Afrikë dhe 8 aeroporte në Lindjen e Mesme.

Drejtori i përgjithshëm i TAV Maqedoni Metin Batak, shpreh kënaqësinë që Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit është njohur dhe njohur nga Këshilli Ndërkombëtar i Aeroporteve për të dytën herë radhazi që nga fillimi i kësaj nisme në vitin 2020.

“Kënaqësia e klientëve tanë është gjithmonë prioriteti ynë kryesor. Nëpërmjet sondazhit përmes Programit të cilësisë së shërbimeve të aeroportit të ACI, ne jemi më pranë klientëve tanë, sepse dëgjimi i mendimeve dhe komenteve të tyre na ndihmon vërtet të përmirësojmë shërbimet tona me vetëm një qëllim që kemi para nesh, dhe ai është të përmbushim nevojat dhe pritshmëritë e pasagjerëve që udhëtojnë përmes aeroportit tonë dhe në të njëjtën kohë i bëjnë ata të ndihen të sigurt dhe të relaksuar”, thotë Batak.

TAV Maqedoni, siç informojnë nga kompania, e mbylli vitin 2021 me gjithsej 1.392.378 pasagjerë që udhëtuan nëpër dy aeroportet, Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit dhe Aeroporti i Ohrit. Kjo shifër, krahasuar me vitin 2019 (2.677.618), si vit referencë apo vitin para pandemisë, tregon një rënie prej 48 për qind të komunikacionit të pasagjerëve, ndërsa krahasuar me vitin 2020, kur numri i përgjithshëm i pasagjerëve ishte 782.876, tregon një rritje prej 78 për qind të numrit të pasagjerëve.

Related posts

Nesër do të lirohet Feta Alimi

Xh M

Në UT u shënua dita botërore e Nutricionit

Xh M

Rikthehet debati për ndarjen e Shqipërisë nga Maqedonia e Veriut në procesin e integrimit evropian!

I.A