Agjencia Zhurnal.mk.

Administrata gjyqësore në protestë do të kërkojë paga më të larta

Ohër, 13 qershor – Administrata gjyqësore kërkon rritje të pagave dhe shtesa jo më të ulëta se 25 për qindderi në miratimin e ligjit për pozicion gjyqësor. Revoltin sot do ta shprehin në protestë paralajmëruese njëorëshe para Gjykatës Penale Ndërkombëtare në Shkup.

Kryetari i Shoqatës në administratës gjyqësore, Borçe Mirçeski në konferencën e sotme për shtyp në Gjykatën Themelore në Ohër tha se protesta është në organizim me Sindikatën e pavarur të administratës shtetërore, ndërsa të enjten ëlsahtë dashur të kenë takim edhe me përfaqësues të AOJGJSH për aktivitete të përbashkëta për realizimin e kërkesave.

“Me miratimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese, me të cilën u zbllokuan pagat e funksionarëve dhe rritja e tyre për 78 për qind, pagat e administratës gjyqësore mbetën në nivele shumë të ulëta. Diferenca midis pagave të gjyqtarëve dhe pagave të administratës gjyqësore është rritur për më shumë se tre herë. Ky nivel nuk ka qenë asnjëherë i tillë dhe asnjëherë administrata e gjykatave nuk ka pasur paga kaq të ulëta në krahasim me gjyqtarët”, theksoi Mirçeski.

Ai theksoi se administrata gjyqësore nuk ka pasur rritje pagash prej 15 për qind siç u tha në publik, por shtesat që kanë marrë nga viti 2019 iu kaluan në pagë, por edhe se shuma nominale ishte më e ulët.

Kërkesat e tyre ata i paraqitën në Këshillin buxhetor gjyqësor, nga ku iu premtua mbështetje për realizimin e të drejtave të tyre dhe se kërkesat ishin të arsyetuara. 

Related posts

Gërkovska: Pjekuri demokratike në periudhën zgjedhore dhe të dimë të dallojmë aktivitetet partiake dhe shtetërore

Xh M

Skandali në Onkologji huton qytetarët  – S’ka detaje nga Prokuroria për hetimet

Xh M

Mariçiq: Jo ndryshime ligjore, por nevojitet dinamikë ku i gjithë procesi për dhënien e pasaportave do të përfundonte këtë verë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy