Agjencia Zhurnal.mk.

A ke lindur të bëhesh biznesmen? E mësoni me 4 pyetje

Kudo që shikoni, i ri, udhëheqësit e rinj dhe modernë janë duke marrë para nga stili i jetës së sipërmarrësve. Ata kanë marrë titujt që bien në sy, financimi fitimprurës — madje edhe faqet e tyre ekskluzive për takime.

 

Shoqëria është duke e adhuruar altarin e kapitalizmit të sipërmarrjeve dhe duke lavdëruar konceptet e zyrave me hapësira të mëdha. Dhe titulli “sipërmarrës” është bërë një titull i cili është në modë.

Por problemi qëndron se, pasi të gjithë e zgjedhin atë titull, pasi të gjithë të bëhen sipërmarrës, a do t’a humbasë kuptimin ai titull i zhdukur?

Kush kualifikohet?
Gjëja më e madhe që ndan sipërmarrësit nga të gjithë të tjerët është se ata tentojnë të ndërtojnë ide të reja në territoret relativisht të paeksploruara, në mënyrë të synimit të një daljeje të madhe.

Duke kërkuar më thellë, ju mund të gërmoni poshtë në tre dallimet e tjera kryesore ndërmjet sipërmarrësve dhe pronarëve të thjeshtë të bizneseve të vogla:

  • Financimi: Sipërmarrësit tentojnë të përballen me kapitalin e jashtëm në mënyrë që të rriten bizneset e tyre. Kjo mund të jetë në formën e financimit të KS(Kapitalit të Sipërmarrësve), financimit të turmave, mikrokredive apo investitorëve engjëll.
  • Strategjia: Një element kryesor i sipërmarrjes është që të keni një strategji daljeje për biznesin tuaj. Sipërmarrësit zakonisht nuk qëndrojnë një kohë të gjatë. Ata janë vendosës së drejtimeve të cilët investojnë për ndryshim, pastaj kalojnë te gjëja tjetër e madhe.
  • Teknologjia: Sipërmarrësit mund që ndonjëherë të kenë kockë vërtetë të fortë për teknologji. Ata janë gjithmonë në kërkim të mjeteve të teknologjisë për të bërë që idetë e tyre të rrjedhin në mënyrë më efikase dhe më fitimprurëse.
    Por këto nuk janë dallimet e vetme dhe ekziston ende një shumë e zonës gri në këtë diskutim. Nëse ende jeni të pasigurt nëse ju jeni një sipërmarrës, le të shfletojmë edhe më thellë.

Ende e paqartë? Parashtrojini vetes këto pyetje.
Katër pyetjet e mëposhtme duhet të ju ndihmojnë për t’a zgjidhur këtë debat një herë e mirë:

1. A jeni një person i cili rrezikon?
Një nga cilësitë më dalluese të sipërmarrësve është toleranca e tyre ndaj rrezikut. Kur njerëzit e tjerë shohin situata të paqëndrueshme dhe të frikshme, sipërmarrësit shohin mundësi dhe kandidaturë. Vizioni i tyre i qartë për të ardhmen i lejon ata të marrin atë që i duket se janë rreziqe të çmendura të cilat nuk t’a mbushin syrin.

2. Si ndiheni në lidhje me zhvillimin personal?
Sipërmarrësit janë shumë të përqendruar të mësuar të çdo gjëje që munden për industritë e tyre. Ata janë gjithmonë “të ndezur” konsumojnë informacion dhe mësojnë, vetëm për hir të të mësuarit.

3. Çfarë ndodh kur dikush ju thotë “jo”?
“Jo” për ndërmarrësit nuk do të thotë gjithmonë “jo”. Për ta, “jo” do të thotë se ata duhet t’a profesionalizojnë më shumë synimin e tyre dhe të provojnë përsëri. Kjo qasje e palodhur dhe e vazhdueshme e sipërmarrësve është ajo që u sjell atyre një rrjet të lidhjeve me mbështetje këmbëngulëse dhe miliarda dollarë në financim çdo vit.

4. Si e kaloni kohën tuaj joproduktive?
Nëse jeni një sipërmarrës, kjo është në fakt një pyetje mashtruese për shkak se ju nuk keni kohë joproduktive. Nuk ka gjë të tillë si “balanci mes punës dhe jetës”; çdo gjë rrjedh së bashku, sepse e tërë jeta juaj sillet rreth biznesit dhe industrisë suaj.

Gjithsesi, lavjerrësi i këtij titulli gjithmonë luhatet mbrapa nga ka ardhur. Në një moment të afërt, termi “ndërmarrës” do të stigmatizohet, dhe një titull i ri do të dalë për të marrë vendin e tij. Por ajo do të ishte për të ardhur keq për ata që kanë arritur sukses kur ishin në moshë të re të cilët kanë për bazë ndjekjen e arritjes së statusit të titullit “ndërmarrës”.

Related posts

Këto gra përqafuan kaçurrelat e tyre natyrore dhe rilindën – duken për mrekulli

D V

A mund ta zgjidhni këtë ‘test’ për 20 sekonda? Vëmë bast se jo!

Lea Muslija

Arsyeja e vërtetë pse aeroplanët kanë dritare – dhe nuk është ajo që mendoni

Lea Muslija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More