Agjencia Zhurnal.mk.

8 maji është shpallur si datë për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare?

Shkup, 20 nëntor – “Mendoj se ka hapësirë ​​të mjaftueshme për organizimin e zgjedhjeve në maj, në mandatin e tyre të rregullt dhe për qëndrimet përfundimtare të partive politike do të informojmë kur të arrihet një konsensus më i gjerë brenda Kuvendit”, tha sot Kovaçevski.

Ndryshe, sipas orarit për dy proceset zgjedhore, duket se e vetmja datë e mundshme është pikërisht 8 maji. Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale do të mbahej më 24 prill, ndërsa i dyti, së bashku me zgjedhjet parlamentare, më 8 maj. 

Më 27 shkurt, siç ka paralajmëruar edhe kryetari i Kuvendit, do të shpallë zgjedhjet presidenciale. Dhe kjo do të thotë se vendi do të hyjë në periudhën parazgjedhore nga prilli.

Ky qëndrim i kryeministrit është përshëndetur nga VMRO-DPMNE.

“Ky është hapi që e kërkonim dhe e prisnim, sepse zgjedhjet e përbashkëta janë i vetmi zhvillim logjik i ngjarjeve dhe do të zgjidhet një vrull i ekonomisë dhe qytetarët nuk do të rëndohen më tej me zgjedhje të mundshme të ndara”, tha zëdhënësi i VMRO-DPMNE, Naum Stoilkovski.

Lidhur me Aleancën për Shqiptarët, e cila paralajmëron performancë të pavarur zgjedhore, Kovaçevski thotë se gjatë krijimit të koalicioneve është e rëndësishme të ndajmë vlerat e përbashkëta dhe sipas tij, ajo parti ka objektiva të tilla programore.

“LSDM dhe BDI kanë një marrëveshje të qartë koalicioni dhe Aleanca për Shqiptarët ka kapacitetin për të diskutuar për një shtet dhe shoqëri ekonomikisht të begatë me drejtësi sociale dhe demokraci në nivelin më të lartë, me liri të mediave dhe sundim të ligjit, të cilat janë bazat për ndërtimin e një fronti të gjerë koalicioni”, tha kryeministri.

Nëse marrëveshja me BDI-në është e qartë, siç tha Kovaçevski, atëherë është e sigurt që në 100 ditët e fundit të mandatit të qeverisë, kryeministër do të jetë shqiptar.

“Të gjitha detajet dhe vendimet e personelit që do të pasojnë do të ndahen me publikun pasi që do të kryhen nga organet zyrtare të partive”, tha Kovaçevski duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas vizitës në Qendrën TIK për ruajtjen dhe mbrojtjen e të dhënave në Prilep.

Këtë e konfirmon nënkryetari i BDI-së, ministri Bujar Osmani.

“Do të ketë një kryeministër të propozuar nga BDI në 100 ditët e fundit. Kjo është pjesë e kontratës dhe nuk ka vend për negociata. “Nuk kemi arritur në atë fazë që të diskutojmë se si do të jenë zgjedhjet, në cilin drejtim do të jenë, me çfarë koalicionesh etj. dhe me cilët kandidatë”, thotë Osmani. 

Related posts

 I dyshuari kryesor për vrasjen e Vanja Gjorçevskës është kapur në Türkiye, procedura për ekstradim ka filluar

Xh M

Spavoski konfirmon: Lupço Palevski është arrestuar në Turqi, ekzekutori i Vanjës u kap nga policia turke në Balikesir

Xh M

Pasiguri e panik pas vrasjes së 14-vjeçares në Shkup

Xh M