Agjencia Zhurnal.mk.

49.4 % e drurit të prerë është prej ahu

Shkup, 15 Nëntor – Në Maqedoninë e Veriut 49.4 % e drurit të prerë është prej ahu, 34.5 % është lis, 11 % pishë e bardhe dhe e zeza, ndërsa tjerat janë çam, bredh dhe specie tjera.

 

“Prodhimi i përgjithshëm i asortimenteve pyjore në pyjet shtetërore gjatë tremujorit të tretë të vitit 2022, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak, është zvogëluar për 3.6 %”, raporton Enti Shtetëror i Statistikave.

Raportohet që rritje e prodhimet pyjore është vërejtur te drunjtë e minierave të llojeve halore, dru tjetër të rrumbullakët të llojit gjetherënës, dru hapësinore, dru zjarri dhe dru tjetër i përpunuar, shtylla të drurit dhe kunj.

“Në të njëjtën periudhë, shitja e asortimenteve pyjore është 171 737 m3, dhe shënon ulje për 8.6 %”, raportojnë nga Enti.

Related posts

Kacarska e njofton Mariçiqin për kushtet e punës në Gjykatën Kushtetuese

D V

Zaev: Investitorët i dërgojmë në çdo qytet dhe në çdo vend të populluar

D V

Angellovska-Bezhoska në takim të Konstituencës së FMN-së dhe BB-së në Sarajevë

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More