Agjencia Zhurnal.mk.

44 shtetasit afganë që mbërritën dje janë negativë për koronavirusin

Shkup, 16 shtator – 44 shtetasit afganë që mbërritën në vend dje janë negativë për koronavirusin, konfirmuar nga Qeveria, përcjell FLAKA.

 

Ky është grupi i dytë i afganëve që janë pjesë e organizatës ndërkombëtare Turquoise Mountain, e themeluar në 2006 nga Princi Charles.

Për më tepër, organizata restauroi më shumë se 150 ndërtesa historike, trajtoi rreth 165,000 pacientë në një klinikë në Kabul, hapi dhe mbështeti më shumë se 50 biznese të vogla në Afganistan, Mianmar dhe aktivitete të tjera. Personat do të vendosen përkohësisht në Shkup derisa të sigurohet transferimi në destinacionin e tyre përfundimtar. Shpenzimet për këtë grup do të mbulohen plotësisht nga organizatat ndërkombëtare. Ishin 149 persona në grupin e parë.

Edhe në Kosovë dhe Shqipëri ka shtetas nga Afganistani.

Grupi i parë prej 117 qytetarësh të Afganistanit, të cilët gjetën strehim në Kosovë disa ditë më parë, duhet të udhëtojnë sot për në Britaninë e Madhe. 

Related posts

Deri tani në Maqedoni janë rivaksinuar 35% e popullatës

Z H

Kasami paralajmëron eko-aksionin për 27 nëntor

Z H

Ndërmjetësimi alternativë në procedurën gjyqësore, një vendim në marrëveshje me të dyja palët

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More