Agjencia Zhurnal.mk.

36.3 milion euro të kthyera te qytetarët përmes TVSH-ja ime

Shkup, 1 korrik – Për dy vjet, faturat fiskale nuk janë thjesht letër me numra, por fatura që u kthejnë para qytetarëve. Kthimi i parave te qytetarët është një realitet në vendin tonë dhe 399.000 përdorues të moshave të ndryshme të aplikacionit “TVSH-ja Ime”, në dy vitet e kaluara janë paguar gjithsej 2.238.340.844 denarë, gjegjësisht 36.3 milionë euro si pjesë e TVSH-së shprehur në faturat fiskale, tha sot drejtoresha e Drejtorisë për të ardhura publike (DAP), Sanja Llukarevska.

 

“TVSH-ja ime”, siç theksoi ai, ua kthen paratë mbrapsht qytetarëve, zvogëlon ekonominë gri, tregon solidaritet me ata që preken më shumë nga kriza Kovid dhe mbështet dhe inkurajon konsumin dhe prodhimin maqedonas. Në vitin e parë, mbi 670 milionë denarë janë kthyer përmes “TVSH-ja Ime”, në vitin e dytë mbi 1.5 miliardë denarë, ndërsa në tremujorin e parë të vitit, qytetarëve u janë kthyer 413.758.172 denarë.

Theksoi se falë “TVSH-ja Ime” një familje prej katër anëtarëve mund të kthejë deri në 28.000 denarë në vit në buxhetin e tyre familjar.

Ajo theksoi se gjatë krizës së rëndë ekonomike dhe shëndetësore të shkaktuar nga Kovid-19 përmes “TVSH-ja Ime” 5.537 qytetarë dhuruan kthimin e tyre në vlerë prej 5.8 milionë denarëve për sektorin e shëndetësisë.

“Për produktet e blera maqedonase, një pjesë e TVSH-së në vlerë prej 20 përqindëve është kthyer për disa muaj, ndërsa për produktet e tjera 10 për qind e taksës së llogaritur të shprehur në llogarinë fiskale. Një fundjavë pa TVSH u realizua më 10, 11 dhe 12 tetor të vitit të kaluar në të cilin 204.088 qytetarë blenë produkte dhe shërbime maqedonase, si dhe pajisje kompjuterike me qarkullim prej 558.176.715 denarë dhe kthim prej 122 milionë denarëve. Aplikacioni TVSH-ja Ime është i disponueshëm në të gjithë telefonat inteligjentë, 10 kioska dhe 36 lexues të kodit në zyrat e taksave të DAP. Trendi i rritjes së klientëve për ne si institucion është dëshmi se ne kemi bërë një punë të mirë”, tha Lukarevska.

Related posts

Pranohen tetë amandamente për ligjin për finansim të njësive të vetqeverisjeve lokale

Z.H

Ministria e Ekonomisë: Të martën propozimi për krizë energjetike

Redaksia

Ekspo Panair i programit “Qytete të reja në Maqedoni të Veriut”

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More